Мъртво пиян шофьор се натресе в полицейски бус във Враца

0
Шофьорът с 34-годишен опит изненадва с рисковото си поведение
Шофьорът с 34-годишен опит изненадва с рисковото си поведение

Шофьорът с 34-годишен опит изненадва с рисковото си поведение

Шофьор с 3,4 промила алкохол в кръвта предизвика катастрофа в центъра на Враца.

В понеделник следобед жителите на Враца станаха свидетели на опасен инцидент в централната пешеходна зона на града. Водач в нетрезво състояние се блъсна в полицейски микробус, след което едва не връхлетя в близкия копирен център в опит да избяга от местопроизшествието.

Подробности около инцидента

Произшествието е регистрирано около 15:30 часа в така наречената "голяма пешеходна зона" на Враца. Старши инспектор Цветан Симеонов, началник-група "Пътен контрол" – Враца, коментира ситуацията в сутрешния блок "Здравей, България" по NOVA: "Произшествието е станало около 15:30 часа в понеделник. Шофьорът не е обяснил поведението си и е бил във видимо неадекватно състояние", сподели той.

Профил на нарушителя

Виновният за инцидента е 52-годишен мъж с 34-годишен опит като правоспособен водач. Изненадващо, справка в досието му разкрива само една глоба, наложена през 2015 година. Въпреки че автомобилът, с който е причинил катастрофата, не е негова собственост, той му е бил върнат след инцидента.

Тревожна статистика

Старши инспектор Симеонов изрази загриженост относно зачестилите случаи на шофиране след употреба на алкохол:

"Само за изминалата седмица имаме установени 9 водачи, употребили алкохол. При трима е установена проба над 1,2 промила и срещу тях се води досъдебно производство", подчерта той.

Този инцидент повдига сериозни въпроси относно безопасността на движението и ефективността на мерките срещу шофирането в нетрезво състояние. Властите призовават гражданите за повишено внимание и отговорно поведение на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари