Мартин Карбовски: Смирете се малко, пр0кл€тници!

1
Журналистът изрази остра критика към реакциите след избора на новия Български патриарх Даниил
Журналистът изрази остра критика към реакциите след избора на новия Български патриарх Даниил Снимка: martinkarbowski.com

Журналистът изрази остра критика към реакциите след избора на новия Български патриарх Даниил

Изборът на новия Български патриарх Даниил предизвика различни реакции в обществото, като някои от тях се оказаха твърде критични и недоволни. Журналистът Мартин Карбовски, известен със своите остри и провокативни коментари, се включи в дебата с публикация във Фейсбук, която предизвика широк отзвук.

"Смирете се малко, проклетници!" – така започва Карбовски своя коментар, като подчертава, че изборът на Патриарх е "Божа работа. От Божите работи най-Божа". Той призовава обществото да не третира църквата като социална мрежа, в която всяка клика и всяка мода трябва да има свой представител.

Карбовски акцентира върху необходимостта от смирение и радост по повод избора на новия Патриарх, като подчертава, че "корабът на живота, слава Богу, не се управлява от вас и вашето слабоумно разочарование". Той сравнява недоволството на хората с реакциите при промоциите в магазините, като напомня, че църквата е "бавна, трудна, с поместни кривици, но е древна и заедно с това е вовеки веков".

Според Карбовски, църквата е институция, която е съществувала много преди нас и ще продължи да съществува дълго след нас. Той призовава хората да осъзнаят величието и непреходността на църквата, вместо да се фокусират върху временното и преходното недоволство.

„Проклетниците недоволстват като жабата, която седи на ръба на парното и се чуди откъде идва жегата“, завършва Карбовски своя коментар, изразявайки презрение към тези, които не разбират и не приемат значението на избора на Патриарх Даниил.

Коментарът на Карбовски предизвика множество реакции и дискусии в социалните мрежи, като отново постави на дневен ред въпроса за отношението на обществото към църквата и религиозните институции. Независимо от различните мнения, едно е ясно – изборът на новия Патриарх е събитие, което има значимо място в българската обществена и духовна сфера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Име
    Безсилието и злобата водят само до падение и писането на обидни коментари тук и там... Има си канони, има си съборни постановления, вкл. и такива върху които се гради Православието ВЪОБЩЕ, които постановления са приемани преди стотици години, и в продължение на стотици години. Това на някой дали му харесват, или не. Дали му отговарят на неговите виждания и щения или не, няма никакво значение. Да, вероятно част от коментаторите щяха сипят хвалебни коментари, ако беше избран някой "еврео - атлантически" патриарх, само че Православието не е политика. Църквата има своята мисия, но това не могат да го разберат ВЪОБЩЕ хорица, които получават пари за да пишат коментари. Хорица които са се заклели пред Телеца и вече наполвина са продали душите си. А може би не само на половина...
  • -5
    5
    Ф16
    Върви на Баща Си Путин в гъза,да еба твойта майка проста дето те е изкарала.Русофилистик ,за бесилото си ..
  • 5
    4
    Аз и Атол
    сме един и същ педераст,и като Путин Хуйло пиша тук понякога. Събирам за операция за смяна на пола и каквото ми кажат от централата на ДПС,това пиша.нали съм съвестен ибрикчия....
  • 12
    3
    до двамата по-долу
    Казаха ви, смирете се, на другите избори дано докопате четвъртото място, ако можете де! Изборът не е светски, а духовен, точно къде сте най-слаби!
  • -20
    2
    Атол
    Щом Карбовски защитава патриарха-явно патриарха е руска ушанка. Президент русофиляк и патриарх руска подметка.Гадост.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари