Мартин Димитров: Нелепо е от ГЕРБ да говорят за джентълменско споразумение

0
Намираме се в критичен момент в развитието на България
Намираме се в критичен момент в развитието на България

Изходът от политическата криза е да се намери равноотдалечена гражданска фигура за премиер

Депутатът Мартин Димитров от „Продължаваме Промяната–Демократична България" сподели своите виждания за политическата обстановка в страната, възможните коалиции след предстоящите избори и икономическите перспективи пред България в предаването „Денят на живо с Наделина Анева" по телевизия NOVA NEWS.

Димитров подчерта критичността на настоящия момент за развитието на страната и изтъкна значимостта на предстоящите избори. "Намираме се в критичен момент в развитието на България", заяви той, добавяйки, че "ситуацията е сложна, защото хората с основание са уморени и нямат желание да гласуват".

Относно политическата криза, Димитров предложи като възможно решение намирането на равноотдалечена гражданска фигура. Той критикува ГЕРБ-СДС за нарушаването на предишно джентълменско споразумение и призова партията да заеме ясна позиция спрямо „модела Пеевски". „Имаше джентълменско споразумение и то беше в основата на последното редовно правителство и ГЕРБ-СДС го нарушиха по безобразен начин. Нашият премиер тогава си подаде оставката, както беше планирано, трябваше да има премиер, посочен от ГЕРБ-СДС, но те тогава свалиха правителството. Точно те да говорят за джентълменско споразумение звучи нелепо”, заяви Димитров.

Депутатът изрази загриженост относно предстоящия избор на нов главен прокурор, планиран за 16 януари 2025 година, предупреждавайки, че при сегашния състав на Висшия съдебен съвет може да се стигне до избор на „Гешев 2".

Димитров коментира и икономическите аспекти, споменавайки планове за актуализация на бюджета по отношение на общинските проекти. Той сподели своето мнение относно данъчната политика, изразявайки предпочитание към намаляване на общата ставка на ДДС вместо въвеждане на секторни привилегии.

Народният представител засегна и темата за проверката на кандидатите за депутати за принадлежност към бившата Държавна сигурност, подчертавайки важността на тази процедура за ограничаване на нерегламентираното влияние в политиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Сельо=Българин
    Аз съм ебаната в гъза бесарабска смрадлива курва мартинчо и много обичам да лапам пишките на руски тираджии докато не започна да пелтеча като тоя умствено изостанал куросмук МаЛтинчо
  • -1
    6
    Българин
    селото ески заара предстои да бъде закрито със закриване на мините и ТЕЦ-овете. Предстои да плъзнат некъпани селогъзорски задници. Престои смрад и мизерия за части от България от селогъзорските мърльовци!
  • -4
    5
    Сельо от село гъзора
    До 4 Много ме е срам, че съм се родил в малъл цигански град, с русофилистичен дух!
  • 1
    4
    Руси
    Тъп много !
  • 2
    3
    Мухахахахаха
    Тоя умствено изостанал пелтечещ олигофрен пак ли го отразявате ? Ама той Боко не говори за джентълменско,а за ДЖЕНДЪРменско споразумение бе.МаЛтинчо,точно каквото се прави с продажни пеперасти като вас мухахахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари