Мария Захарова: Украйна тласка НАТО към конфронтация с Русия

0
Москва определи "Плана за победа" на Киев като "набор от непоследователни лозунги"
Москва определи "Плана за победа" на Киев като "набор от непоследователни лозунги" Снимка: БГНЕС

Москва определи "Плана за победа" на Киев като "набор от непоследователни лозунги"

Москва изрази сериозни опасения относно наскоро представения "План за победа" на украинския президент Володимир Зеленски, определяйки го като потенциална заплаха за международната сигурност. Според официални представители на руското правителство, планът крие риск от ескалация на конфликта до пряко военно стълкновение между Русия и НАТО.

Мария Захарова, говорител на руското Министерство на външните работи, коментира детайлно предложенията на Зеленски в остър тон. Тя обърна специално внимание на частта от плана, касаеща укрепването на украинската отбрана:

"Следващата точка е укрепването на украинската отбрана. Зеленски възнамерява да постигне това, както каза, чрез точкови операции на конкретни места. Защо се притесняваше да назове тези конкретни места? Как иска да постигне това? Чрез нанасяне на щети на руската авиация заедно с партньорите си", заяви Захарова.

Опасения за ескалация на конфликта

Говорителят на руското външно министерство изрази сериозно безпокойство относно потенциалните последици от плана на Зеленски:

"Той тласка членовете на НАТО към пряк конфликт с нашата страна и отново настоява да получи разрешение за използване на оръжия с далечен обсег на руска територия, като напълно разбира, че поне тези, които са му писали тези лозунги, са осъзнавали до какво ще доведе това, защото съответните изявления бяха направени от руското ръководство буквално преди седмица", добави Захарова.

Остра реторика от руска страна

В своето изявление Мария Захарова използва изключително остра реторика, описвайки плана на украинския президент по следния начин:

"Това, разбира се, не е план, а набор от непоследователни лозунги, кървава пяна на устата на неонацистки убиец", подчерта говорителят на руското външно министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Българин
    Нека Захарова да е спокойна,лайНАТО се доказа като напълно скопена организация начело с пасивния гей Марк ПедеРюте. Нека братска Русия да смаже спокойно бандеронацистката клоака УСРАЙНА и надрусаният киевски наркоман да весели децата в московската зоологическа градина. Слава на Русия!!!!
  • -1
    1
    Българин
    Сахарчето пак е презобила с новичок, самагон и боярищник! Нашата братска Украйна с помощта на НАТО се борят против окупаторската агресия на тероруZZ-НАЦИтата!!! ФАКТ! Да мре путлерчето и жалката му вмирисана клика идиоти! Слава Украина!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари