Мария Бакалова: Ивана е причината Доналд Тръмп да постигне толкова много в началото

1
Българската актриса влиза в ролята на съпругата на Тръмп във филма "Стажантът"
Българската актриса влиза в ролята на съпругата на Тръмп във филма "Стажантът" Снимка: Instagram

Българската актриса влиза в ролята на съпругата на Тръмп във филма "Стажантът"

Българската актриса Мария Бакалова разказва за интензивната си подготовка за ролята на първата съпруга на Доналд ТръмпИвана, в новия филм "Стажантът", режисиран от Али Абаси. В интервю пред британския вестник "Гардиън", Бакалова споделя, че е прекарала часове, разглеждайки снимки на Ивана от 70-те и 80-те години на миналия век, за да улови нейната визия и характер. Тя отбелязва, че е експериментирала с различни прически и тежък грим, за да доближи образа на Ивана в този период.

Филмът "Стажантът" вече е по кината в Северна Америка, а в Обединеното кралство се очаква на 18 октомври. В България премиерата ще се състои на 24 ноември в рамките на кинофестивала "Киномания". Действието на филма се развива в последните десетилетия на 20-ти век, като Бакалова споделя, че подготовката за ролята е била трудна, но и вдъхновяваща.

Труден процес на подготовка за кастинга

Бакалова споделя пред "Гардиън", че се е срещнала с режисьора на продукцията Али Абаси в Ню Йорк, докато е снимала друга продукция. В опита си да пресъздаде Ивана, актрисата споделя, че се е чувствала малко като клоун. Двамата са обсъждали теми, свързани с техните общи източноевропейски корени – Ивана е родена в Чехословакия, а Бакалова в България. Тези културни връзки са оказали влияние върху тяхното възприятие и разбирането на света.

"Гардиън" отбелязва, че Ивана Тръмп е имала впечатляваща кариера като състезателка по ски, което ѝ е позволило да пътува извън комунистическа Чехословакия. За разлика от нея, по времето когато Мария Бакалова е родена, България вече не е социалистическа държава, но все пак пътуванията извън страната са били ограничени. Детството на Бакалова обаче е белязано от участия в международни музикални конкурси, което ѝ е помогнало да изгради самостоятелност и независимост.

Следващата голяма роля на Бакалова след "Борат 2"

Ролята на Ивана Тръмп е едно от най-значимите постижения на Бакалова след световния ѝ успех във филма "Борат 2", където играе дъщерята на Борат, Тутар. Това изпълнение донесе на Бакалова номинация за "Оскар" и я постави в центъра на международното кино. Въпреки тези успехи, агентите ѝ я предупредили да не се надява на ролята на Ивана, тъй като за нея кандидатствали и по-известни американски актриси. Въпреки това, режисьорът Абаси е дал шанс на Бакалова, като е избрал източноевропейка за ролята.

Бакалова подчертава, че е благодарна за възможността да излезе извън стереотипните роли, които често се предлагат на източноевропейски актриси. Според нея, често такива роли включват играта на "проститутка, луд руски учен или мафиот", но с "Стажантът" тя има възможността да се изяви като комплексен и важен образ на жена, която има значимо влияние върху своята среда.

Задълбочено проучване на Ивана Тръмп

По време на подготовката си за ролята, Бакалова споделя, че е била изумена от постиженията на Ивана Тръмп. Ивана е играла активна роля в управлението на бизнесите на Доналд Тръмп, като е ръководила нюйоркския хотел "Плаза" и е допринесла за популяризирането на двойката през 80-те години. Според Бакалова, Ивана е била "много умна и амбициозна жена", която е оказала сериозно влияние върху успеха на Доналд Тръмп в ранните години на тяхната връзка.

Актрисата не крие своето възхищение от сложния характер на Ивана и отбелязва, че хората често са комбинация от добри и лоши страни, което ги прави интересни и многопластови. Според нея е важно да се отдръпнем от идеята за демонизиране на хората или създаването на идоли, защото реалността е по-сложна.

Няма политически намерения зад филма

Филмът "Стажантът" излиза малко преди предстоящите президентски избори в САЩ, но според Бакалова, това не е умишлено. Тя обяснява, че филмът не е създаден с политическа цел и не цели да оказва влияние върху изборите. Въпреки това, времето на премиерата съвпада с този важен период в американската политика.

Продукцията "Стажантът" обещава да бъде значимо попълнение в кариерата на Мария Бакалова, която продължава да затвърждава своето място в Холивуд след впечатляващия ѝ пробив с "Борат 2". Ролята на Ивана Тръмп я изправя пред ново предизвикателство, но също така ѝ предоставя възможността да изследва дълбоките връзки между културите на Източна Европа и света на американския елит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари