Марин Льо Пен спира участието на Франция в конфликта между Русия и Украйна

2
Марин Льо Пен: Крайна дясна визия за бъдещето на Франция и позицията ѝ относно Украйна
Марин Льо Пен: Крайна дясна визия за бъдещето на Франция и позицията ѝ относно Украйна Снимка: БГНЕС

Марин Льо Пен: Крайна дясна визия за бъдещето на Франция и позицията ѝ относно Украйна

Лидерът на френската крайнодясна партия "Национален фронт" (RN) Марин Льо Пен даде специално интервю за CNN, в което изрази твърдата си позиция по редица важни въпроси, включително изпращането на френски войски в Украйна и използването на оръжия, доставени от Париж. Льо Пен, представяйки се като уверена и борбена фигура, сподели своите възгледи дни преди изборите, които може да се окажат решаващи за политическата ѝ кариера.

Позиция относно изпращането на войски в Украйна

„Ако Еманюел Макрон иска да изпрати войски в Украйна и министър-председателят е против, тогава няма да има изпращане на войски в Украйна. Премиерът има последната дума“, заяви Льо Пен, подчертавайки важността на премиерската позиция в определянето на външната политика на Франция. Тя обеща, че ако премиерът на Франция е от нейната партия, той ще попречи на Киев да използва доставените от Париж оръжия с голям обсег, за да нанесе удари в Русия. Според Льо Пен, червената линия за Украйна е да се предотврати използването на френски ракети срещу руски цели, за да не се превърне Франция в съвоюваща страна в конфликта.

Политически амбиции и възможни сценарии

Проучванията сочат, че "Националният фронт" ще държи най-големия дял от 577-те места в Националното събрание. Въпреки това, партията вероятно няма да постигне абсолютно мнозинство, но Макрон може да предложи на Льо Пен и нейната партия шанс да изберат следващия министър-председател на страната. Младият лидер на партията Джордан Бардела заяви, че ще приеме премиерския пост само ако партията спечели с достатъчно голяма разлика.

Политическо съжителство и предизвикателства

Дори и без министър-председател на RN, всяко законодателно действие във френския парламент ще трябва да се движи около крайнодесен център на тежестта. Ако има премиер на RN, това ще създаде напрегнато съжителство с центристкото президентство на Макрон, особено по отношение на централни политики като подкрепата на Франция за войната на Украйна срещу Русия.

Льо Пен заяви пред CNN, че разрешението на Киев да използва доставени от Франция ракети с голям обсег в Русия също ще бъде отменено. Според нея, това ще попречи на Франция да стане част от конфликта.

Отношение към коментарите на Мбапе

Говорейки от седалището на партията си в Париж, Льо Пен разкритикува френската футболна звезда Мбапе, който многократно нападаше крайната десница. „На французите им е писнало да им се изнасят лекции и съвети как да гласуват“, каза тя. Льо Пен отхвърли коментарите на Мбапе, като го нарече "непредставителен" и подчерта, че той не представлява мнозинството от французите с имиграционен произход.

Вътрешнополитическа динамика и международни отношения

Ако "Националният фронт" спечели достатъчно голяма победа на изборите, Льо Пен може да очаква да види своя лоялен лейтенант Бардела, назначен като министър-председател на Франция. Това би утвърдило партията ѝ в политическия мейнстрийм. Въпреки това, Льо Пен отхвърля етикета "крайнодясна" и се стреми да избегне стигматизацията, свързана с този термин.

Льо Пен има история на възхищение към руския президент Владимир Путин и отказва да осъди незаконното анексиране на Крим от Русия през 2014 година. Това повдига въпроси относно бъдещите отношения на Франция с Русия при евентуално управление на "Националния фронт".

Изявлението на Марин Льо Пен пред CNN разкрива визията на "Националния фронт" за бъдещето на Франция, което включва строга външна политика и значителни вътрешни реформи. Позицията ѝ относно Украйна и отношението към руския конфликт поставят Франция на кръстопът, като изходът от предстоящите избори ще определи посоката на страната в международен и вътрешен план. Льо Пен се представя като алтернатива на сегашното управление, обещавайки промени, които да отразяват волята на френския народ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    lqlq
    Аз съм много запознат с живота на запад откакто станах проституиращ травестит по магистралите! Обикновено ме ебат изпаднали УСраински тираджии,затова подкрепям Зеленски! Слава Кокаина!
  • 3
    9
    Фък дъ Хохъл
    Много добра статия,която ще възпали УСраинските насрани подлоги! УСрайна е бандеронацистка клоака,която Путин трябва да прочисти по най бързия начин! Да пожелаем успех на Льо Пен на изборите,а бабоебеца и зеленясалия наркоман в Киев да го духат жалките педери нещастни!
  • 2
    8
    Кур за Зеленски в гъза и...
    Изпращането на оръжия на бандеронацистката хунта означава че бабоебецът е застанал на страната на Злото,което се олицетворява от Вашингтон! Затова и френските избиратели ясно показаха какво мислят за бабоебеца! Един голям и мазен КУР за Зеленски и БайПън,ще им еба майката насрана курвенска в устата ще им еба!
  • 2
    7
    от 5 до 6
    Уахахахаха, обясняваш на човек, който има валидна 10 годишна виза! Нито за туристическа, нито за имигрантска виза не се иска английски или години, аз съм доста над 35, а за имигрантска виза за САЩ трябва да си спонсориран от пряк роднина, американски гражданин или законно постоянно пребиваващ жител на САЩ, или от бъдещ американски работодател! Т.е. да имаш гарант! Да не говорим, че притежаването на виза не ти гарантира влизането в САЩ!
  • 3
    6
    До 5
    Напротив,ако си до 35г,с висше образование,говорещ на ниво английски си със виза.Не дават на такива като теб ,особено милеещи за СССР и Русия...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари