Марин Льо Пен се изправя пред съда

1
Подсъдим е и бащата на лидерката на партия "Национален сбор" - Жан-Мари Льо Пен
Подсъдим е и бащата на лидерката на партия "Национален сбор" - Жан-Мари Льо Пен Снимка: БТА

Подсъдим е и бащата на лидерката на партия "Национален сбор" - Жан-Мари Льо Пен

Дългогодишната лидерка на крайнодесния френски политически „Национален сбор“ – Марин Льо Пен, както и баща й, основателят на партията - Жан-Мари Льо Пен, се изправят пред съда във Франция по обвинения в присвояване на финансови средства от Европейския парламент за несъществуващи служители. Според информацията, предоставена от ДПА, срещу тях и още 28 други лица са повдигнати обвинения за фиктивно наемане на сътрудници.

Обвиненията обхващат периода между 2004 и 2016 година и твърдят, че партията е получила близо 7 милиона евро от Европейския парламент за щатни служители, които всъщност са били ангажирани в дейността на партията, а не в парламентарната работа. Льо Пен категорично отрича обвиненията, като през изминалата година дори е върнала 330 000 евро на Европейския парламент, без обаче това да бъде признато като признание за вина.

Ако обвиненията се докажат в съда, подсъдимите може да получат до 10 години затвор и да бъдат отстранени от политическа дейност за срок до 5 години, което би поставило под въпрос участието на Марин Льо Пен в президентските избори през 2027 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Запознат бесарабски гей
    Всеки,който се е хванал с лайняна УСрайна и куросмук зеленски ще стигне до фалит и бесило
  • -5
    4
    Запознат
    Всеки който се е хванал с проссия, рано или късно стига до съд.
  • 2
    3
    Бабоеб Макрон
    Само вдигам пушилка за да отклонят общественото внимание от факта,че смуча пишките на комунистите,с които се коалиране за да не ме импийчнат с голям негърски кур в гъза ми оххх оххх добре че Бриджит ме е тренирал със страпона
  • 0
    2
    ХаХаХа
    Днес съм по ранобуден от обикновено бесарабски куросмук,трябва да заработят,че много лоши новини за ДеБил-ПеПерастите дойдоха от Австрия и много са ни се възпалили анусите
  • -2
    1
    ХаХаХа
    Сега е момента формуната копейка да блесне :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари