Марин Льо Пен: "Национален сбор" е готов за управление

2
Партията разполага с компетентни кадри и е готова да поеме властта, заяви бившата лидерка
Партията разполага с компетентни кадри и е готова да поеме властта, заяви бившата лидерка Снимка: AFP

Партията разполага с компетентни кадри и е готова да поеме властта, заяви бившата лидерка

Френската крайнодясна националистическа партия "Национален сбор" има екип от министри, който вече е готов да поеме управлението, заяви бившата лидерка на партията Марин Льо Пен, цитирана от ДПА. В интервю за френската обществена медия "Ентер", Льо Пен подчерта, че партията разполага с компетентни кадри и е готова да поеме властта.

"Това правителство ще бъде изцяло готово, то ще бъде компетентно, то ще бъде съставено от хора от "Национален сбор", хора, които се бориха през предизборната кампания заедно с нас и хора от гражданското общество", заяви Льо Пен. Тя отговори на критики, че партията ѝ няма достатъчно подходящи кадри за управление, като изтъкна, че екипът е вече формиран и готов за действие.

Льо Пен уточни, че самата тя не възнамерява да участва в правителството, но е готова да поеме председателството на парламентарната група в Националното събрание. Тя добави, че "Национален сбор" иска да управлява с ясно мнозинство в парламента и не може да приеме участие в правителство без свобода на действие.

"Ние не можем да приемем да сме част от правителство, ако нямаме свобода на действие", подчерта Льо Пен. "Искаме да управляваме по такъв начин, че нещата да са ясни", допълни тя. Ако партията няма достатъчно места в парламента, Льо Пен заяви, че "Национален сбор" ще убеди консервативни законодатели и други партии да се присъединят към тяхното правителство.

В интервюто си, Льо Пен отправи обвинения към президента Еманюел Макрон, че се опитва да блокира партията ѝ на втория тур на изборите, като стратегически оттегля кандидати в някои избирателни райони. "Макрон днес прави всичко възможно, за да се опита да осуети демократичния процес", заяви тя.

След извънредните парламентарни избори, Льо Пен се надява на извънредни президентски избори "колкото се може по-скоро", за да продължи политическата реорганизация, за която се бори нейната партия. "Ако Макрон подаде оставка, "Национален сбор" ще се включи в това президентско съревнование с огромен ентусиазъм", каза тя.

Следващите редовни президентски избори във Франция се очаква да бъдат произведени през 2027 година, отбелязва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари