Мариана Кукушева: Евтиният хляб ще изчезне при таван на надценка 15%

0
Хлебарите очакват катастрофа при новите цени
Хлебарите очакват катастрофа при новите цени Снимка: стоп - кадър \ bTV

Хлебарите очакват катастрофа при новите цени

Ако има таван на надценката от 15%, някои видове хляб ще изчезнат. Това ще доведе до катастрофа“, каза Мариана Кукушева - председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

От първи юли трябва да влезе в сила поправката в закона, с която се въвежда таван от 15% на надценката за три вида от най-масовия хляб у нас - бял, Добруджа и типов.

Според Кукушева тази поправка ще изкриви конкуренцията и пазара.

Това значи търговците да работят на загуба, те ще преустановят да предлагат този хляб и тогава този огромен потребителски актив няма да има откъде да си купи този хляб. Определение за бял, типов и Добруджа хляб има единствено и само по отношението на хлябовете, които са произведени по БДС. Те са по утвърден стандарт и имат дефиниция какво точно трябва да съдържат“, обясни тя по bTV НОВИНИТЕ.

На въпрос каква е надценката в магазините сега, Кукушева заяви, че не може да каже, защото информацията е чувствителна и е свързана с конфиденциалност.

Всеки търговец сключва договори с веригите и никой не може да каже колко е надценката в момента. Никой под никаква форма не обменя и не споделя нито с мен, нито с вас медиите, нито със свои конкуренти или свои потребители тази информация“, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    9
    РуZZшлямаки трол
    Хляб имаше преди 30 години! Тогава беше правен от славянска руZZшлямска пшеница и льоцерна! Чисти и неопетнени продукти!
  • 7
    8
    аха ясно
    На въпрос каква е надценката в магазините сега, Кукушева заяви, че не може да каже, защото информацията е чувствителна и е свързана с конфиденциалност.
  • 1
    7
    NINEBOT SEGWAY
    Хляб ли това е за простаците от ПАРТИИТЕ
  • 2
    6
    До четвъртия смешник
    Аха, значи в България има социализъм, затова че се опитват да ограничат безсрамното ограбване на народа, така ли. Ами то тогава в Европа има направо комунизъм. Няма как цените тук да са по-скъпи от колкото в онази "комунистическа" Европа, където държавата се намеси и регулира цените. Абе отворко, би ли ми отговорил защо няма реални инвестиции в нашата продажна цена , освен търговски вериги. Защото този граеж, който го правят Билла, Лидъл, Каунфалнд го няма никъде в Европа. Цените на Лидъл в Европа и в България са различни, като в България са значително по-високи. Ама така е, българина получава много по-високи заплати от немския, италианския или френския работещ. Затова всички така наречени ритейл паркове са основно от хранителни вериги - нарочно не ги наричам магазини, а обирджийници
  • 5
    5
    До кукото
    Абе Кукушче, напълно си заслужаваш името. Въобще не ме интересува, нека изчезне. Докато има нагли кожодери, нека тези наглеци фалират. Няма как в цяла Европа хранителните продукти да са с контролирани цени. Или куко Кукушче искаш да кажеш, че в Гернамия, Италия, Франция и останалия нормален свят нямат пазарна икономика. Как може цените в хранителните магазини в оназ Европа да са по-ниски от тези в България. Говоря по-ниски, визирам чето бруто. А ако говорим съотношения заплати - цени на хранителните продукти, ние биям по скъпотия даже и най-скъпите държави като Норвегия, Исландия, Сингапур и други подобни. да, ама там хлебопроизводителите, зърнопроизводителите не карат последен модел коли и да ги сменят на всеки две години. Чисто и просто в България няма потребителска политика. Като не Ви изнася, спирайте производството, ще внасяме и хляб. А след като внасяме хляб и вие не го произвеждате, тогава трябва да Ви спрат всички субсиди, а тези които сте получили, да ги върнете. Ясно ли е куко Кукушче???
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари