Марчел Чолаку: Цяла Румъния застава до Галати и Васлуй!

0

Румънският премиер призовава фирми и граждани да се включат в помощта

Премиерът на Румъния призовава за национална солидарност след тежки наводнения в Галац и Васлуй.

Министър-председателят на Румъния, Марчел Чолаку, отправи емоционален призив за подкрепа към засегнатите от катастрофалните наводнения в областите Галац и Васлуй. В публикация в социалните мрежи, той описа тежката ситуация и мерките, които правителството предприема за справяне с кризата.

"Подкрепям четирите семейства, които преминават през изключително трудни времена. Бил съм в някои от градовете, засегнати от водата. Ситуацията е тежка, но властите правят всичко възможно да спасят хора, които са в отчаяни ситуации", сподели Чолаку.

Премиерът подчерта, че правителството е мобилизирало всички налични ресурси за бърза намеса в бедстващите райони. Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и местните власти координират усилията си на място.

"Решихме да изпратим всичко, от което хората имат нужда: храна, вода, одеяла, контейнери за спане. Ще поставим два лагера в близост до засегнатите райони", обясни той, добавяйки, че след оттеглянето на водите ще започне цялостна възстановителна операция.

Чолаку обеща, че на следващото заседание на правителството ще бъдат отпуснати необходимите средства от резервния фонд за справяне с последиците от наводненията.

Призивът на премиера за национална солидарност беше особено затрогващ: "Трябва да бъдем солидарни с нуждаещите се днес. Ето защо се обръщам към всички, които искат да помогнат - гражданското общество и фирмите. Цяла Румъния застава до Галац и Васлуй. Те имат нужда от нашата помощ!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ...
    И те са като нас. Държавата се проваля и реве фирми и доброволци да помагат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари