Малолетни насилници малтретират момче в Русе

0
Момчето пада на земята в опит да се защити от побоя
Момчето пада на земята в опит да се защити от побоя

Момчето пада на земята в опит да се защити от побоя

В Русе се случи поредният тревожен инцидент, включващ насилие между непълнолетни. Група деца упражниха физически и психически тормоз над свой връстник, като записаха деянието си на видео. Кадрите, разпространени в социалните мрежи, предизвикаха силно обществено негодувание.

Инцидентът се е разиграл преди ден в неуточнена част на град Русе. На записа се вижда как няколко момчета и момичета принуждават друго момче да извършва унизителни действия. Жертвата е заставена да коленичи, след което един от нападателите му нарежда да свали обувката му.

Ситуацията ескалира, когато насилникът поставя крака си върху коляното на жертвата и го принуждава да целуне обувката му. "Свали ми обувката! Целуни!" След изпълнението на това унизително действие, нападнатото дете получава шамар.

Видеото показва, че има и други деца, които наблюдават случващото се, без да се намесят. Някои от тях дори участват активно, като дават заповеди на жертвата или предлагат да бъдат заснети по време на насилствените действия.

Особено тревожен е фактът, че докато едно от момичетата изразява нежелание да участва, казвайки: "Моля те, не искам да ме целува", друго с готовност се включва в тормоза.

Кулминацията на насилието настъпва, когато групата започва да нанася удари с ритници и юмруци върху жертвата. Момчето пада на земята в опит да се защити от побоя.

Според информация от източника на видеото, всички участници в инцидента са малолетни. Това повдига сериозни въпроси относно семейната среда, в която растат тези деца, както и за отговорността на родителите и образователните институции в процеса на възпитание.

Случаят в Русе не е изолиран. През последните години зачестиха подобни инциденти в различни части на страната, което сигнализира за наличието на по-дълбок социален проблем, изискващ спешно внимание и действия от страна на отговорните институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    Елена Райкова
    Подобно насилие в училищата е отдавна съществуващ проблем. Казвам го,защото преди 30тина години един от синовете ми тогава на 9, редовно се прибираше разплакан и ,,ограбен,,/така се изразяваше той/от училище ,,В.Левски,,. Ту стотинките му за деня,ту нещо любимо,което си е носил в раницата,ту шапката от главата... Виждахме се с ръководството на у-щето без резултат,намерихме родителите на насилниците ,но и там ударихме на камък. Накрая се обърнахме към приятел полицай и той въдвори набързо ред така,че никога повече не се и опитаха отново/ поне не и в квартала/. Та исках да кажа,че нищо не се е променило,а аз бих постъпила отново по същия начин с тези хлапета. Нищо,че боят не бил средство за възпитание!
  • 3
    13
    Иво Аръков
    Тия недоебани малки курвенца Елена и Симона да ги подхване някой батка, че да ги разпори хубавичко, явно за това си мечтаят. Оная с розовото е най-голямото курве в цялото даскало Йовков.
  • 2
    12
    Драганова
    Ама моля ви се, не се правете на изненадани. Постоянно има такива случаи, даже и по-жестоки, ама не всички стават достояние на медии и общественост, ако има такава. Какво се чудите в епохата на Борисов и Пеевски типични арогантни мутри недодялани и груби и прости и кухи, а най-вероятно голяма част от родителите на тия идиотчета са гласували за Борисов и ГЕРБ и са отраснали с този модел на поведение и в това са възпитали отрочетата си. И голяма част от коментиращите тук също са върли гласоподаватели на ГЕРБ. Те докараха този модел в България! Те подмениха ценностите! Когато един човек с пачки и кюлчета се прави на невинен, коли и беси и не слиза от ефира, какво очаквате? Децата го виждат, родителите и те и им казват- бъдете мутри и биячи като Бойко, щото само такива оцеляват и правят пари и живеят добре в България. И сега пак се канят да гласуват за ГЕРБ- ето 23-24% отново са готови да се хързулнат в ръцете на мафията, щото са доволни щото самите те са мафия.
  • 0
    11
    123
    А защо не скрихте лицето на малтретираното дете
  • 3
    10
    Антоанета Петрова
    Мисля, че това е задната ограда и порта на СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ". Непосредствено зад оградата е вход за подземните гаражи на кооперацията зад училището.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари