Мълния уби шестима души в Китай

0
Павилионът, където хората търсеха подслон от бурята, се срути след мощен удар на светкавица
Павилионът, където хората търсеха подслон от бурята, се срути след мощен удар на светкавица

Павилионът, където хората търсеха подслон от бурята, се срути след мощен удар на светкавица

Шестима души загинаха в трагичен инцидент в парк в Източен Китай, след като мълния удари павилион, в който те се бяха подслонили от силна гръмотевична буря. Инцидентът се случи в град Чанчжоу, разположен в източната провинция Цзянсу. Според местните власти, светкавицата е поразила павилиона късно снощи, което доведе до неговото срутване.

На мястото на трагедията незабавно пристигнаха спасителни екипи, които откриха жертвите и ранените. За съжаление, шестима от подслонилите се под разрушената структура не успяха да оцелеят и починаха от раните си, въпреки усилията на медиците. Останалите десет души, които също са пострадали при инцидента, се намират в стабилно състояние, потвърдиха властите, предаде ДПА.

Тази сутрин китайската метеорологична служба напомни, че в района на Чанчжоу, който има население от около 5,4 милиона души, е било издадено предупреждение за гръмотевични бури, урагани и градушки. Въпреки това, трагедията не успя да бъде предотвратена, подчертавайки рисковете, свързани с такива метеорологични явления.

Местните власти обещаха да започнат разследване на случая, като една от основните задачи ще бъде да се провери доколко са обезопасени общинските съоръжения в района. В Китай често се срещат случаи на срутване на постройки, особено в селскостопанските райони, където корупцията и липсата на ефективни инспекции по безопасността са сериозен проблем. Трагедията в Чанчжоу е поредното напомняне за необходимостта от по-строги мерки за контрол и безопасност на обществените обекти в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари