Мълния подпали връх Синаница

0
Пожарът е в трудно достъпна местност
Пожарът е в трудно достъпна местност Снимка: Архив

Пожарът е в трудно достъпна местност

Пожар избухна в района на връх Синаница в Пирин планина, съобщи директорът на Национален парк "Пирин", Росен Баненски. Огънят, предизвикан от мълния, поразила местността под връх Шаралия, обхвана клекова растителност на над 2200 метра надморска височина. Сигналът за пожара е подаден около 17:00 часа днес. Двама служители на парка вече са на място и следят ситуацията.

"Теренът там е изключително труден за достъп. За да достигнем до мястото на пожара, трябва да изминем около два часа пеша", обясни Баненски. Утре сутрин ще бъдат изпратени две групи от Банско и една от Сандански, които да се включат в борбата с огъня. "Разполагаме с техника за пожарогасене, но поради труднодостъпния терен, гасенето ще е само ръчно", допълни директорът на НП "Пирин".

Баненски поясни, че контактът с кметовете на Кресна и Сандански вече е осъществен, но доброволци не могат да бъдат включени в момента поради опасността, която крие теренът.

Това е поредният пожар, бушуващ в област Благоевград. По-рано днес, Областна администрация информира за три големи пожара в региона. Пожарът край симитлийското село Сенокос е овладян от едната страна, а този в община Струмяни е локализиран. Евакуираните жители на две села в общината вече са се върнали по домовете си. Положението на българо - гръцката граница в планината Славянка остава сложно, съобщиха от Областна администрация - Благоевград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Спасявайте Пирин планина
    С наблюдение, молитви и магии няма да стане. Действайте, не се потривайте.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...