Мълнии предизвикаха два пожара на остров Тасос

0
Гръцката служба за гражданска защита предупреди за нестабилно време в четвъртък
Гръцката служба за гражданска защита предупреди за нестабилно време в четвъртък

Гръцката служба за гражданска защита предупреди за нестабилно време в четвъртък

Силни мълнии подпалиха два пожара на гръцкия остров Тасос днес, съобщи пожарната служба, ден след като огнеборците овладяха пожари, раздухвани от необикновено силните ветрове на два други острова, съобщава вестник "Катимерини".

Най-малко 32 пожарникари, подпомагани от 13 пожарни коли, един самолет и два хеликоптера, се опитват да потушат пламъците, които опустошават горист район на два фронта на острова в северната част на Егейско море, на 306 километра северно от Атина. Очаква се подкрепления от намиращия се наблизо град Кавала да пристигнат по-късно днес.

Горските пожари станаха по-чести и опустошителни в Гърция през последните години заради климатичните промени, според учените, като често прекъсват летния туризъм, който привлича милиони хора на гръцките острови.

Дъждовете обикновено са благодатни в зоните, в които от месеци не е падала нито капка, но придружаващите ги мълнии влошиха ситуацията на остров Тасос, отбелязва изданието.

Гръцката служба за гражданска защита предупреди за нестабилно време в четвъртък, като заяви, че се очакват бури с висока честота на мълниите и градушки. Централна и Северна Гърция ще бъдат най-силно засегнати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари