Малките плувци на „Локомотив“ завоюваха 9 медала на турнира в Стара Загора

3
Младите надежди на русенския клуб блестяха с отлични резултати в националната надпревара
Младите надежди на русенския клуб блестяха с отлични резултати в националната надпревара Снимка: Община Русе

Младите надежди на русенския клуб блестяха с отлични резултати в националната надпревара

В 4-ото издание на Турнира по плуване „Синьо лято“, който се проведе в Стара Загора, най-малките състезатели от Клуба по плувни спортове „Локомотив“ успяха да завоюват общо 9 медала. Турнирът събра 280 деца от 31 клуба от цялата страна и беше истинско предизвикателство за младите плувци.

Възрастовата група на 9- и 10-годишните състезатели на „Локомотив“ показа значителен напредък и подобрение на личните си постижения. Те успяха да донесат 5 сребърни и 4 бронзови медала на клуба, което е впечатляващо за тяхното второ състезание за годината.

Отлични индивидуални постижения

Сред 10-годишните Боян Еленчев се открои с три медала. Той зае второ място на 50 метра бътерфлай и на 100 метра гръб, както и трето място на 50 метра гръб. Никола Нанков също показа отлични умения, спечелвайки сребърен медал на 50 метра свободен стил. Джан Ахмед допълни колекцията с бронзов медал на 100 метра бруст.

Моника Владимирова грабна среброто на 50 метра бътерфлай, а Ивайла Дончева завърши трета на същата дистанция. При 9-годишните Деа Георгиева се отличи със своето дебютно участие, завоювайки бронзов медал на 100 метра гръб, което е първият ѝ медал в състезателната кариера.

Успех в щафетното плуване

Отборът на „Локомотив“ се представи блестящо и в щафетното плуване. Тимът в състав Боян Еленчев, Никола Нанков, Ивайла Дончев и Зара Миланова успя да завоюва второ място на 4х50 метра свободен стил микс. ​

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    daskal
    И да не забравяме, че тези деца тренират в басейнче 10 на 20 метра.
  • 6
    2
    варненец
    Браво Дидо ! Доста поколения ни направи плувци !
  • 6
    1
    аз бе
    Поздрави и за треньора! Браво, Дидо!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари