Малки художници в Русе ще съчетават изкуство и умения за оцеляване сред природата

0
Децата ще могат да се включат в безплатни еднодневни арт лагери на открито
Децата ще могат да се включат в безплатни еднодневни арт лагери на открито Снимка: Сдружение Дунавско сияние / Facebook

Децата ще могат да се включат в безплатни еднодневни арт лагери на открито

Малки художници в Русе ще съчетават изкуство и умения за оцеляване сред природата.

На 6 и 20 юли, Русе ще стане сцена на уникално събитие, което съчетава изкуство и обучение по първоначални умения за оцеляване сред природата. Пленерът „Арт скаути“, организиран от сдружение „Дунавско сияние“, обещава да предостави на децата възможност да рисуват на открито, докато научават важни умения за оцеляване. Това съобщи инициаторът на събитието Емил Георгиев.

Два съботни дни, изпълнени с приключения и изкуство

Планираните еднодневни арт лагери ще се проведат на дунавския кей и в Парка на младежта. В тези дни малките художници ще имат шанс да се потопят в красотата на природата и да я претворят върху платното си. Но не само рисуването ще бъде акцент в програмата – децата ще усвоят и основни скаутски умения.

Умения за оцеляване сред природата

Професионалистите от клуб „Пещерен мечок“ към дружество „Академик“ – Русе, ще проведат обучение по различни скаутски умения. Малките участници ще се научат да връзват възли, да палят огън и да преодоляват динамична въжена градина. Това обучение е насочено към изграждане на самоувереност и умения за оцеляване сред природата.

Така, прекарвайки поне един ден на открито, далеч от мобилните телефони и социалните мрежи, малките художници ще си „говорят“ с природата и ще имат възможност да претворяват нейните красоти на бялото платно“, сподели Емил Георгиев.

Позитивно въздействие върху младите участници

Този вид събития предоставят на децата не само развлекателни, но и образователни и възпитателни ползи. В днешния дигитализиран свят, подобни инициативи са от изключителна важност, тъй като дават на младите хора шанс да се откъснат от технологиите и да се свържат с природата. Освен това, комбинирането на изкуство и обучение по оцеляване развива креативността, самодисциплината и екипната работа.​

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари