Майката на малтретираното 5-годишно дете в Пловдив се изправя пред съда

0
Съдът отхвърли споразумението с прокуратурата за 3-годишна условна присъда
Съдът отхвърли споразумението с прокуратурата за 3-годишна условна присъда Снимка: БНТ

Съдът отхвърли споразумението с прокуратурата за 3-годишна условна присъда

Окръжният съд в Пловдив взе решение да не одобри споразумението между прокуратурата и Стела Алексиева - майката на 5-годишното дете, което беше жестоко малтретирано в Пловдив. Споразумението предвиждаше 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок за жената.

Причини за отхвърлянето на споразумението

Съдът обоснова решението си с факта, че Алексиева е обвинена в съучастие с мъжа, който е подсъдим за системното малтретиране на детето. Това означава, че тя ще бъде съдена заедно с партньора си в общо наказателно производство.

Развитие по делото на основния обвиняем

Междувременно стана ясно, че Петър Чернев - мъжът, обвинен в системното малтретиране на момченцето, е признал фактите, изложени в обвинителния акт. Това признание ще доведе до намаляване на потенциалното му наказание с една трета.

Последствия от съдебното решение

Отхвърлянето на споразумението означава, че Стела Алексиева ще трябва да премине през пълно съдебно производство заедно с Петър Чернев. Това може да доведе до по-сериозни последствия за майката, отколкото първоначално договорената условна присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари