Майка твърди, че детето й е подложено на расизъм в столично училище

0
Ирена Янкова заяви, че дъщеря й е тормозена заради ромския си произход
Ирена Янкова заяви, че дъщеря й е тормозена заради ромския си произход Видео: NOVA

Ирена Янкова заяви, че дъщеря й е тормозена заради ромския си произход

Нов случай на агресия в училище е регистриран в столичното 108 СУ „Никола Беловеждов“ в квартал „Дружба“. Видеокадри, изпратени в рубриката „Моята новина“ на NOVA, показват физическа разправа между две ученички. Според майката на едното момиче, детето ѝ е системно тормозено заради ромския си произход, а последният инцидент е довел до физическа агресия, след която ученичката е имала симптоми на повръщане. Издадено е медицинско свидетелство за нараняванията.

Ирена Янкова, майката на пострадалото дете, разказва, че дъщеря ѝ е многократно обиждана. Конфликтът е на расова основа. Моето дете е с по-тъмен цвят на кожата и е от ромски произход, което е довело до разправията“, твърди тя.

Янкова смята, че побоят е бил планиран предварително, като се позовава на бележка, заснета на телефона ѝ, която според нея доказва това.

„Свързах се с класния ръководител два пъти, и тя ме посъветва да не местя детето в друго училище. Но ние взехме решение да го преместим, защото дъщеря ми отказва да се върне там“, допълва Янкова.

Директорката на училището Лилия Тодорова съобщи, че е уведомена за инцидента в петък, като обясни, че конфликтът е започнал още предишния ден. Тодорова също така информира, че е насрочена родителска среща, както и педагогически съвет, на които ще бъдат обсъдени инцидентите с учениците и родителите им. Въпреки това, Янкова остава твърда в решението си да премести дъщеря си в друго училище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Мразовит
    Мразя расизма и мангалите!
  • 3
    1
    Мдааа
    Който не е гледал репортажа да не дава мнение. Беше: "Аз искам, искам от държавата, аз искам".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари