Майка на първокласник: Не се пренавивам

3
Чувам невероятни изисквания към раниците, но лично аз не съм виждала първокласник да мъкне раница, разказа Диляна Янева
Чувам невероятни изисквания към раниците, но лично аз не съм виждала първокласник да мъкне раница, разказа Диляна Янева

Чувам невероятни изисквания към раниците, но лично аз не съм виждала първокласник да мъкне раница, разказа Диляна Янева

Диляна Янева е майка на първокласник и този 15 септември е по-специален за нея, защото за първи път изпраща детето си на училище. Тази година учебната година започва на 16 септември, понеделник, което добавя допълнително вълнение към момента. Тя споделя пред ladyzone.bg, че новото предизвикателство за тяхното семейство отбелязва нов етап в живота им, а самата подготовка за първия учебен ден я възприема със смесени чувства.

Янева разказва за своите вълнения около началото на учебната година:

„Не съм притеснена, нито изпитвам стрес. По-скоро изпитвам леко вълнение, но не се пренавивам. За мен това е началото на един нов етап в живота ни.“

На въпроса какви са най-големите ѝ притеснения, тя отговаря с усмивка:

„Нямам конкретни притеснения, единствено се чудя как детето ми ще успее да издържи 40 минути на чин, без да мърда“ (смее се).

Когато я питаме дали е направила подготовка и покупки преди първия учебен ден, тя отговаря:

„До момента съм купила само раница. Оставям останалите покупки за последния момент, след като се проведе родителската среща и имаме точен списък с необходимите материали.“

По отношение на разходите за подготовка на детето за първи клас, Янева споделя, че бюджетът е умерен:

„Имаме бюро отпреди, но може да купим допълнителен шкаф, в зависимост от обема на учебниците и помагалата. Раницата струваше около 50 лева, а дрехите купихме както обикновено, без да се водим от някакви специални изисквания.“

На въпроса какъв съвет би дала на родителите, които също се подготвят за първи учебен ден, Янева отговаря:

„Според мен е важно да не се преувеличава и да не се поддаваме на стреса. Чувам невероятни изисквания към раниците например – най-евтината била над 100 лева, защото трябвало да има твърдо дъно и какво ли не още. Лично аз не съм виждала първокласник да мъкне раница. Ние също сме ходили на училище, и то без такива специални изисквания, а сме се справили добре. Не бързам и не прекалявам. Каквото се изисква – това купувам, без излишни усложнения.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Димитрова
    Подкрепям напълно. Излишни разходи и ограничения, които не водят до нищо положително. Връщаме се към стария строй за огромно съжаление.
  • 6
    1
    Русе
    Моля споделете колко средства отделяне за нискокачествени униформи изработени от полиестер . Също така защо само една фирма произвежда и предлага униформата за дадено училище и как ние родителите финансираме нечии бизнес . Няма заповед от министър на образованието която да задължава униформата ,но поведението на училищния състав и неприятните забележки към по-малките ученици принуждава родителите да правят излишни разходи.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари