Майка на 3 деца: От политиците не очаквам нищо, няма да гласувам

0
Многодетни семейства от Велико Търново: Не вярваме на политическите обещания
Многодетни семейства от Велико Търново: Не вярваме на политическите обещания

Многодетни семейства от Велико Търново: Не вярваме на политическите обещания

В навечерието на седмите парламентарни избори за последните три години, политическите формации залагат на щедри обещания към младите и многодетните семейства. Три великотърновски семейства споделят пред Българското национално радио своя поглед върху предизборните програми и реалността.

Данъчни облекчения и финансови стимули

Сред основните предложения в политическите програми е прогресивното подпомагане на родителството до четвърто дете, като се предвижда обратнопропорционална връзка между броя деца и данъчната тежест върху семействата.

Партиите обещават освобождаване от подоходен данък на младите работещи до 2026 година при доход до две минимални работни заплати. Някои формации планират увеличение на минималното възнаграждение до 1000 евро до 2027 година.

Майчинство и еднократни помощи

Политическите субекти се надпреварват в обещанията за увеличаване на обезщетенията за майчинство. Предвижда се изплащане на пълния размер и при връщане на работа през втората година, успоредно с трудовото възнаграждение.

Еднократната помощ при раждане според обещанията ще достигне 5000 лева за първо дете и 10 000 лева за второ и трето дете. Планира се удвояване на данъчните облекчения до 1200 лева годишно за едно дете и 2400 лева за две деца.

Гласът на великотърновските семейства

"Честно да ви кажа, не смятам, че държавата подпомага каквото и да е било за децата си. Редно е да се събуди и да направи нужното, за да може тези деца, които растат в момента, да останат в тази държава", споделя Димитър, баща на три деца.

Петя, майка на три деца, е категорична: "Помощ от държавата не усещам, сама се справям с децата си. Имам три деца, защото винаги съм искала да имам много деца. От политиците не очаквам нищо, сама се грижа за бъдещето на децата си".

Образование и социални мерки

В сферата на образованието партиите предлагат годишни помощи между 300 и 350 лева за учениците от първи до осми клас. Обещават се и безплатни лекарства за деца до различни възрастови граници.

Петър, баща на три деца, коментира: "Глупав народ по-лесно се управлява, но вината не е само на държавата. Защото родителите нехаят. И политиците нехаят. Всички нехаят, защото всеки бяга от отговорност".

Жилищна политика

В предизборните програми се включва и финансова подкрепа при покупка на първо жилище, като за многодетните семейства се предвижда еднократна субсидия от 40 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    МангоДжери от Калтинец
    Бате, бате тука у ГорнаОряхувица у Калтинец ВСИЧКИ сме с по 8 деца. ЗНАЧИ 8 ДЕЦА ПО 10 000 ЛЕВА = 80 000 ЛЕВА ЩЕ МИ ДАВАТЕ ЧЕ АЗ ША СТАНА БОГАТАШ БА !!!! ША ИМАМ ПАРИ ЗА НЕЛЕГАЛНА РАКИЯ ОТ КАЗАНА В МАХАЛАТА И ЗА КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ ОТ БРАТЧЕДА!
  • 0
    3
    хм, да видим
    За да преминеш 4% бариера за Народното събрание трябва да купиш: 80 000 гласа при 2 милиона гласували 120 000 гласа при три милиона гласували 160 000 гласа при четири милиона гласували 200 000 гласа при пет милиона гласували. Ясно ли ви е сега защо денонощно ви облъчват разни провокатори да не гласувате. Спестяват пари на работодателите си.
  • -2
    2
    Патка
    Дунав мост като всички други глашатай на статуквото веднага вдига топката. Не гласуваш - това е равно да подкрепи пеевски и Борисов.
  • -2
    1
    daskal
    Ето това е най-самоубийственото "гласуване"! Ама негласувайки ти пак гласуваш, бе, душко, и то по-силно дори от гласуващите като мен. Не го ли разбрахте? Те това искат - все по-малко гласуващи, за да става все по-лесно с купуването на гласове и с корпоративния вот. Как трябва да ви се обяснява?! Една административна гербаджийска паплач и циганите от махалата - това е! Като не гласувате, гласувате за тях!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари