Майка и дъщеря са в тежко състояние след взрив на газова бутилка

0
Жителите на село "Големо село" се мобилизираха за кръводарителска кампания
Жителите на село "Големо село" се мобилизираха за кръводарителска кампания

Жителите на село "Големо село" се мобилизираха за кръводарителска кампания

Майка и дъщеря от село "Големо село", намиращо се в община Бобов дол, се намират в критично състояние след мощен взрив на газова бутилка в дома им. Пострадалите жени, съответно на 55 и 30 години, бяха спешно транспортирани в болница "Пирогов". По информация от близки, засега не се предоставят точни данни за тяхното състояние, но е известно, че нараняванията им са сериозни. Добрата новина е, че необходимото количество кръв за текущото им лечение вече е осигурено.

"Много хора се отзоваха, не само от село "Големо село", но и от околните населени места. В момента няма нужда от допълнително кръводаряване. Когато започнат възстановителните операции, ще има нужда от нови кръводарители. За сега са събрани над 15 бележки от желаещи да дарят кръв. Все още не съм посетил мястото, за да проверя състоянието на къщата, но разбирам, че е спасена. В бъдеще обмисляме нова кампания за допълнителна помощ. Най-важното сега е майката и дъщерята да се възстановят. Хората продължават да се отзовават и да предлагат помощта си," сподели Христо Христов, близък на семейството и организатор на кампанията по кръводаряване. Свързването с него е възможно на телефон 0896 480 548.

От Областната дирекция на МВР - Кюстендил информираха, че екипи на пожарната са се отзовали бързо на мястото на инцидента. Взривът е унищожил спомагателна постройка в имота, но благодарение на бързата реакция на противопожарните екипи, къщата е спасена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари