Съдът отказа екстрадиция на млад мъж от Лом към Чехия

0
Присъда от 9 месеца лишаване от свобода ще бъде изтърпяна в България
Присъда от 9 месеца лишаване от свобода ще бъде изтърпяна в България Снимка: БТА

Окръжен съд – Монтана отказа да предаде на чешките власти млад мъж от град Лом, който е обявен за международно издирване във връзка с Европейска заповед за арест (ЕЗА). Заповедта е издадена от Окръжен съд – Парадубице, Република Чехия, и касае обвинение срещу 24-годишния Н. Б. Ц. за извършена кражба.

На 2-ри януари 2022 година в град Парадубице, Н. Б. Ц. е откраднал две бутилки алкохол от магазин на стойност 698 чешки крони. За това деяние чешките съдебни власти са му наложили присъда от девет месеца лишаване от свобода. Тази кражба е второ подобно престъпление за младия мъж, като през 2021 година той е излежал осеммесечна присъда за кражба, постановена от Окръжен съд в Бенешов.

Въпреки издадената Европейска заповед за арест и искането за екстрадиция, Окръжен съд – Монтана отказа да предаде Н. Б. Ц. на чешките власти. В своето решение съдът се позова на факта, че младият мъж е трайно свързан с територията на Република България. Неговото постоянно местоживеене, както и семейството му, се намират в страната, което представлява достатъчно основание за отказ от екстрадиция.

С оглед на тези обстоятелства, Окръжен съд – Монтана прие наказанието „лишаване от свобода“ за срок от девет месеца, наложено от Окръжен съд – Парадубице, да бъде изтърпяно на територията на България. За да се осигури привеждането в изпълнение на наказанието, съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Н. Б. Ц.

Решението на Окръжен съд – Монтана подлежи на обжалване или протест пред Софийския апелативен съд в петдневен срок. Този случай поставя въпроса за изпълнението на Европейските заповеди за арест, особено когато лицето е трайно свързано с територията на своята родина. Очаква се дали решението ще бъде потвърдено или отменено от следващата съдебна инстанция.

Присъда от 9 месеца лишаване от свобода ще бъде изтърпяна в България

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Защо се излагате
    Вие съд ли сте или място за пазарлък.На нас за какво ни е тоя боклук? А , сетих се , идват избори и цялата дружна фамилия ще гласува за когото кажете. Срам за вас и за нас , българите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...