Маестро Димитър Косев разказа за магията на фестивала "Сцена под звездите"

0
Русенци ще имат възможността да се насладят на редица спектакли и концерти под открито небе през най-приказния месец на годината
Русенци ще имат възможността да се насладят на редица спектакли и концерти под открито небе през най-приказния месец на годината

Русенци ще имат възможността да се насладят на редица спектакли и концерти под открито небе през най-приказния месец на годината

Маестро Димитър Косев представи програмата на Фестивала "Сцена под звездите".

Главният диригент на Държавна опера - Русе, Маестро Димитър Косев, даде интервю за Българската национална телевизия, в което разказа за магията на фестивала "Сцена под звездите". Той сподели своето вълнение и гордост от това, че русенци ще имат възможността да се насладят на редица спектакли и концерти под открито небе през най-приказния месец на годината.

Фестивалът "Сцена под звездите" обещава да предложи разнообразие от културни събития, които ще обогатят летните вечери на жителите и гостите на Русе. В програмата са включени както класически, така и съвременни музикални произведения, театрални постановки и други артистични прояви.

Маестро Косев подчерта, че откритите сцени придават особена атмосфера и уникалност на всяко изпълнение, което допълнително ще привлече вниманието и интереса на публиката. Той изрази своята благодарност към всички участници и организатори на фестивала, които с много труд и отдаденост са подготвили това културно събитие.

"Тази година русенци ще имат възможността да се насладят на редица спектакли и концерти под открито небе в рамките на Фестивал "Сцена под звездите"," каза Маестро Косев пред камерата на БНТ. Той покани всички любители на изкуството да се присъединят към това неповторимо изживяване и да се насладят на красотата и емоцията, които фестивалът ще донесе на всички присъстващи.

„Сцена под звездите“ ще зарадва русенци с класика, рок и театър под открито небе

Летният фестивал „Сцена под звездите“ 2024 ще радва за поредна година русенци с атрактивни класически и рок концерти, оперни, балетни и театрални представления, конкурси и изложби, детски арт-хепънинг и др. В програмата се включват Държавна опера – Русе, Драматичен театър „Сава Огнянов“, Биг Бенд Русе, общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, ОП „Русе Арт“, Международно дружество „Елиас Канети“, Съюзът на българските художници, Посолството на Австрия в България, Сдружение „Дунавско сияние“, Басейнова Дирекция „Дунавски региони“ и др.

Фестивалът ще се проведе от 28 юни до 31 юли с финансовата подкрепа на Община Русе.

Началото слага спектакълът „Емоции от първа необходимост“ на ДТ „Сава Огнянов“. Постановката ще бъде представена на 28 юни (петък) от 21 ч. пред Доходното здание.

Пълната програма на фестивала можете да видите тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари