Людмила Петкова: Необходими са около 120 милиона лева за провеждането на изборите

0
Финансовият министър: "Осигурени са необходимите средства за провеждането на изборите"
Финансовият министър: "Осигурени са необходимите средства за провеждането на изборите" Снимка: БТА

Финансовият министър: "Осигурени са необходимите средства за провеждането на изборите"

Министърът на финансите Людмила Петкова увери, че са осигурени необходимите финансови ресурси за провеждането на предстоящите избори. По нейни думи, необходимата сума възлиза на около 120 милиона лева, като бюджетът е обезпечен за всички дейности, свързани с подготовката и реализацията на вота.

„Продължаваме с основните приоритети на страната. Това са присъединяването на страната към еврозоната, изготвянето на бюджета за 2025 година, изпълнението на бюджета за 2024 година, осигуряването на средства за хората, които пострадаха от бедствията,“ подчерта министър Петкова в своята изява.

Приоритетите на правителството остават стабилни

Министър Петкова очерта няколко ключови направления, върху които правителството продължава да работи. Присъединяването на България към еврозоната остава сред основните стратегически цели, като се очаква този процес да донесе икономически ползи за страната, включително стабилност на цените и намаляване на валутните рискове.

Също така, изготвянето на бюджета за 2025 година е приоритетен процес, който ще гарантира устойчиво развитие на държавните финанси. Изпълнението на бюджета за 2024 година също е в ход, като се проследява стриктното спазване на фискалните цели.

Министърът подчерта и значението на осигуряването на средства за хората, които пострадаха от бедствията, които през последните месеци засегнаха различни райони на страната. Създаването на механизми за подпомагане на пострадалите остава сред основните задачи на правителството.

Доверието в правителството и изборния процес

На въпрос относно доверието в правителството за организирането на предстоящите избори, министър Петкова заяви, че не би трябвало да има проблеми в този аспект. Правителството е готово и разполага с необходимите ресурси, за да осигури гладко протичане на изборния процес. Тя увери, че ще бъде спазен всеки законов изискване и че са взети мерки за гарантиране на честността и прозрачността на изборите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    ГЛАСУВАЙТЕ!!!
    Жалко, че хората не гласуват! За това мутрите на банкянската Тиква и Джейлян Свинята ще ни управляват с платените си лилави гласоподаватели! За съжаление е много вярна максимата "Прост народ-слаба Държава"
  • 5
    2
    Бжцьгх
    Нека вече хората да се събудят!!! За кого гласуваме???? За заплатите на некадърници,които се карат,не съставят правителство!!! Докога ще отиваме на избори и ще се харчат милиони!!!!
  • 5
    1
    Тя
    За пенсионерите няма, ама за 240 хрантутници се намират. До тук колко станаха - милиард лева за избори?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...