Любомир Стефанов: Горица Кожарева е служебно лице, част от "втория ешелон"

0
Фиксацията във вътрешния министър е изкривяване на демокрацията, смята политологът
Фиксацията във вътрешния министър е изкривяване на демокрацията, смята политологът Видео: NOVA

Фиксацията във вътрешния министър е изкривяване на демокрацията, смята политологът

В интервю за "Новините на NOVA" политологът Любомир Стефанов остро разкритикува тенденцията в българското общество да се разглежда вътрешният министър като основен гарант за провеждането на честни избори. Според него тази практика е изкривяване на демократичния процес, като той подчерта, че именно партиите и кандидатите, участващи в изборите, носят основната отговорност за тяхната прозрачност и почтеност.

Честните избори са задължение и приоритет на всяка една партия или кандидат, който участва в този процес. Те са тези, които гарантират с присъствието си прозрачност, почтеност и пряко отражение на правилото – един човек, един глас“, заяви Стефанов. Той подчерта, че партиите трябва да се съсредоточат върху своето поведение и практики, вместо да прехвърлят отговорността върху институциите.

Новата служебна премиерка – част от втория ешелон

Политологът коментира и назначаването на Горица Кожарева за нов служебен премиер, като я определи като част от „втория ешелон“ на политическите фигури. Въпреки това, Стефанов отбеляза, че не е редно да се дискутира за чия е тя, тъй като Кожарева е служебно лице, което има правомощията и квалификацията да заеме този пост. „Не би трябвало да се спори чия е – тя е служебно лице, която по силата на поста си може да бъде избрана и за тази длъжност“, допълни той.

Нови партии – но не и нова политическа култура

Любомир Стефанов изрази скептицизъм относно възможността нови партии да променят цялостната политическа ситуация в страната. Според него, въпреки появата на нови политически сили, основните проблеми и лоши практики ще продължат да съществуват, ако няма промяна в политическата култура и отношение към демократичните принципи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Била е
    ...управител на офис на „СИБАНК“.... ********************** https://www.ideyazabulgaria.org/obshti/vazhni-fakti/1518-1518
  • 5
    1
    kjkkkk
    По масовите телевизии канят само американски представители като този. Вече някой беше публикувал почти пълен списък на американските представители за България, които са по телевизиите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...