Любомир Стефанов: Ако проблемът е Калин Стоянов, Димитър Главчев да го уволнява още днес

0
Призивът на Борисов за отстраняване на Калин Стоянов: Нов политически ход на ГЕРБ?
Призивът на Борисов за отстраняване на Калин Стоянов: Нов политически ход на ГЕРБ? Снимка: БГНЕС

Призивът на Борисов за отстраняване на Калин Стоянов: Нов политически ход на ГЕРБ?

Политическият анализатор Любомир Стефанов коментира, че призивът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за освобождаването на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов представлява опит за нова посока в предизборната кампания на партията. В изказване по Радио "Фокус" Стефанов подчертава, че Борисов използва този момент, за да покаже, че партията му е независима и не се намира под влиянието на външни фактори. Това решение е разглеждано като част от по-широка политическа стратегия, насочена към дистанциране от президентството и вътрешнопартийните конфликти, които в момента разтърсват българската политическа сцена.

Отказът на президента и политическата криза

Ситуацията е допълнително усложнена от вчерашния отказ на президента Румен Радев да подпише указа за назначаването на служебното правителство на Горица Грънчарова - Кожарева. Според Стефанов това действие е като "хвърляне на камък", което само допринася за текущата политическа нестабилност. Политическият експерт отбелязва, че основните политически фактори вече започват да заявяват своите позиции по отношение на кризата, но все още се намираме в сферата на политическа несигурност.

"Днес основните фактори полека-лека определят позициите си и започват, къде по-плахо, къде по-смело, да заявяват какви ще бъдат последствията от вчерашните събития," коментира Стефанов. Той подчерта, че макар някои политически партии да се опитват да запълнят овакантените позиции в т.нар. "домова книга", тези усилия често са част от предизборните им кампании.

Проблемът с Калин Стоянов и доверието на гражданите

Според Стефанов, ако Калин Стоянов се възприема като проблем от всички политически субекти, те трябва да преосмислят своята роля и участие в текущата политическа ситуация. Липсата на доверие в институциите и изборния процес е ключов проблем за българските граждани, който, ако не бъде адресиран, ще доведе до още по-ниска избирателна активност.

"Ако политическите партии не променят начина, по който говорят и действат, българите няма да им гласуват доверие," предупреди политологът. Той също така посочи, че продължаването на дейността на сегашното служебно правителство под ръководството на Димитър Главчев би задълбочило политическата криза.

Възможните ходове на служебния премиер

Въпреки сложността на ситуацията, Стефанов вярва, че съдбата на текущата политическа криза е в ръцете на служебния премиер Димитър Главчев. Според него Главчев има пълната власт да поиска оставката на всеки един от министрите в кабинета си. "Ако проблемът е Калин Стоянов, Димитър Главчев трябва да го уволни още днес," заяви Стефанов, като подчерта, че подобен ход би могъл да облекчи политическото напрежение.

Въпреки тези изказвания, остава неясно дали премиерът ще предприеме такива действия и какво ще бъде тяхното въздействие върху предстоящите избори. Въпреки това е очевидно, че политическите партии и техните лидери започват да заемат все по-ясни позиции по отношение на текущите събития, което може да промени хода на предизборната кампания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Кур за Путин
    Като падне Путин, всичко ще си дойде на мястото!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Русенец
    Преди две-три седмици по улица Чипровци, близо до училището , падна високо изсъхнало дърво през деня и , слава Богу, не...
  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...