Любомир Епитропов се класира за полуфиналите на 200 метра бруст на Олимпиадата

0
Българският плувец се стреми към финал след силно представяне в сериите
Българският плувец се стреми към финал след силно представяне в сериите Снимка: АП / БТА

Българският плувец се стреми към финал след силно представяне в сериите

Любомир Епитропов се класира за полуфиналите на 200 метра бруст на Олимпийските игри в Париж.

На 25-годишния български плувец Любомир Епитропов предстои поредно предизвикателство на Олимпийските игри в Париж, след като се класира за полуфиналите на 200 метра бруст. Епитропов, който в края на юни спечели титлата на Европейския шампионат в същата дисциплина, завърши на трето място в своята серия с време 2:10.59 минути. Този резултат го класира на 13-то място след приключване на всички серии, което му осигури място в полуфиналите.

Епитропов ще се бори за влизане във финала на Олимпийските игри тази вечер от 22:59 часа българско време. Три години по-рано, на Олимпийските игри в Токио, българският плувец също достигна до полуфиналите в коронната си дисциплина, но тогава завърши на 15-то място.

Дойдох без някаква конкретна цел, единствено да се доближа до личните ми времена и да ги подобря. Надявам се следобед да се възстановя, за да мога да дам всичко от себе си за влизане във финала. Не усещаме никакво напрежение, дошъл съм да дам най-доброто от себе си и да се забавлявам. Плуването се усещаше добре, надявам се следобед да мога да тръгна малко по-бързо и да се върна малко по-бързо“, сподели Епитропов пред Българската национална телевизия след успеха в сериите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари