Любо Ганев счупи рекорд с половин тава тирамису

0
Русенецът споделя колоритни случки от спортния си път в ексклузивно интервю
Русенецът споделя колоритни случки от спортния си път в ексклузивно интервю

Русенецът споделя колоритни случки от спортния си път в ексклузивно интервю

Волейболната легенда Любомир Ганев разкри любопитни подробности от спортната си кариера в интервю за подкаста „Код Спорт". Русенецът сподели забавни истории, включително как е поставил един от първите си рекорди след консумация на половин тава тирамису.

Ганев разказа за своето отношение към волейбола: "От деня, в който започнах да играя волейбол, до този, в който приключих, беше забавление. Никога не съм усещал волейбола като професия. Вярно е, много пари съм изкарал с топката, наистина. При всяка атака на мрежата се забавлявах като малко дете."

Бившият национал сподели и анекдот от времето, когато е получил диплома за треньор от Националната спортна академия: "Когато изкарах диплома за треньор от НСА, казах: „Колеги, от днес ще ми викате професоре Ганев, както се обръщате към треньорите в Италия. Ето ми я дипломата преведена – треньор по волейбол." Според Ганев, легендарният специалист Силвано Пранди реагирал шеговито: "Край! Щом Любо изкара диплома, значи ми е време да се отказвам!"

Любомир Ганев разказа и за ценните уроци, които е получил от Пранди: "Нещата, които съм научил от него като тактика обаче ги разбрах чак, когато отидох в Гърция. На тренировка ме караше да забивам на различни места, че вече съперниците ме били разучили. Аз му казах: „Професоре, след като дори аз не знам къде забивам, как те ще знаят?""

Един от най-забавните моменти в интервюто беше разказът на Ганев за неговия "тирамису рекорд": "Веднъж преди мач в съблекалнята донесоха една тава с тирамису за след мача. Но... Бам, бам и половината я изядох. Треньорът ме попита как ще играя след това. Отвърнах му: „Не само ще играя, но ще ги убия!" Тогава направих един от първите си рекорди."

Волейболистът сподели и друга забавна история от лагер на националния отбор на Белмекен. Според разказа му, лекарят на отбора дошъл рано сутринта да измери кръвното налягане и пулса на състезателите, докато спят. Ганев, който току-що се бил прибрал от дискотека във Велинград, помолил лекаря да го остави на мира. На закуска обаче лекарят докладвал, че Любомир Ганев е перфектно възстановен, докато съотборникът му Димо Тонев вероятно не е спал добре. Тонев реагирал емоционално: "Докторе, да се махаш оттук! Аз спах, а Любо се прибра преди 5 минути! Къде е възстановен?!"

Тези забавни истории разкриват не само спортните постижения на Любомир Ганев, но и неговата харизматична личност, която го прави една от най-обичаните фигури в българския спорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари