Лятната магия на изкуството оживя в русенската галерия на улица „Борисова“

1
Изложбата събира утвърдени художници и представя разнообразие от техники и стилове
Изложбата събира утвърдени художници и представя разнообразие от техники и стилове Снимка: Областна администрация - Русе

Изложбата събира утвърдени художници и представя разнообразие от техники и стилове

В традиционната изложба, посветена на летния сезон, русенската галерия на улица „Борисова“ 6 за пореден път се превръща в дом на изкуството, където цветовете и формите на лятото оживяват пред очите на посетителите. От 5 август до 5 септември ценителите на изкуството могат да се насладят на над 130 творби на 20 утвърдени художници, свързани с местната школа по изобразително изкуство. Тази впечатляваща колекция е събрала в себе си духа на лятото, като предоставя на посетителите възможността да се потопят в атмосферата на този любим сезон.

Изложбата, организирана за пети пореден път, продължава да привлича вниманието на публиката със своите разнообразни произведения, които обхващат широк спектър от художествени стилове и техники. Още при откриването на експозицията десетки русенци се събраха, за да станат свидетели на това културно събитие, което без съмнение обогатява местната културна сцена.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Драгомир Драганов, заместник-председателят на Общинския съвет Стоян Христов, както и директорът на дирекция „Образование и култура“ в Община Русе Цветослав Димитров. В своите приветствени речи те изразиха своето възхищение от творбите и значението на изложбата за града.

Областният управител Драгомир Драганов подчерта значимостта на изкуството в нашето ежедневие, отбелязвайки, че творбите създават усещане за волност и безгрижие, както и за единение между човека и природата. „Вашите произведения ни карат да забравим за динамиката и понякога безнадеждността на всекидневието. Продължавайте да показвате новото, непознатото и неочакваното“, заяви Драганов пред събралите се гости.

Заместник-председателят на Общинския съвет Стоян Христов също изрази своето възхищение от видяното, като акцентира върху значението на творческия порив и неговата роля в културния живот на града. „Бъдете здрави и нека неудържимостта на творческия порив бъде винаги с Вас. Създавайте изкуство, което не само да ни радва, но и да ни провокира да преоткриваме красотата в ежедневието“, сподели Христов.

Кметът на Русе, Пенчо Милков, също изпрати своето послание до участниците и организаторите на изложбата, като подчерта силата на изкуството да вдъхновява и обогатява живота ни. „Вярвам, че всяка картина в тази изложба е заредена с енергията на този сезон – от живописните пейзажи, които ни пренасят в слънчеви дни, до детайлите, които разказват истории за радост, свобода и безгрижие. Всяка творба е отражение на личното вдъхновение на художниците, които с безупречен усет и майсторство са успели да пренесат лятното очарование на платното“, отбеляза кметът.

Изложбата представя разнообразие от концептуални и естетически виждания, които са характерни със своята авторска индивидуалност. Сред техниките, използвани от художниците, са сух и маслен пастел, акварел, темперни, маслени и акрилни бои, както и различни смесени техники. Това богатство на изразни средства позволява на всеки посетител да намери нещо, което резонира с неговите лични представи за красота и изкуство.

Председателят на Дружеството на художниците в Русе, Николай Колев, също присъства на събитието и поздрави своите колеги за техния труд и отдаденост. Той изрази надеждата си, че изложбата ще вдъхнови още повече хора да се докоснат до магията на изкуството и да преоткрият радостта от творчеството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Арт-вериша е важен.
    Кольо си е Кольо. Само дето областния пак е сменен.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари