ЛВЗ ремонтира по своя инициатива единия тротоар по улица „Тулча“

8
Започнаха дейности по премахването на тротоарните плочи по улица „Тулча“ в Русе
Започнаха дейности по премахването на тротоарните плочи по улица „Тулча“ в Русе

Започнаха дейности по премахването на тротоарните плочи по улица „Тулча“ в Русе

Започнаха дейности по премахването на тротоарните плочи по протежението на улица „Тулча“ в Русе. Работите не се извършват от общината и не се финансират от държавата.

Тротоарът ще бъде изцяло изграден наново заради прокарване на високоволтов кабел, който трябва да осигури необходимата електрическа мощност на „Индустриален парк ЛВЗ“. Кабелът ще свързва подстанцията и ЛВЗ, като трасето ще преминава от кръговото на Млечна кухня към пазара на Товарна гара, откъдето ще се насочи към стадион „Локомотив“.

Заради траншеята на 20 киловолта кабел се налага премахването на две тротоарни плочи. Състоянието на тротоарната настилка в момента е в толкова лошо, че изпълнителите са решили да възстановят целия тротоар след полагането на кабела. Финансирането на ремонта ще бъде за сметка на „Индустриален парк ЛВЗ“, предаде Русе Медиа.

Това развитие на събитията се оказва изгодно за русенци, които ще се сдобият с нов, ремонтиран и най-вече безопасен тротоар. За съжаление, отсрещният тротоар, който поема основния поток от хора, ще остане в сегашното си състояние, докато общината не извърши основния ремонт на улица „Тулча“.

Очаква се работите да приключат в най-кратки срокове, като жителите на града се надяват, че и останалата част от улицата скоро ще бъде обновена. Докато това не стане, обаче, те ще трябва да се задоволят с новия тротоар само от едната страна на улицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    За ЛВЗ
    Да видим как ще бъде възстановен тротоара: асфалт или плочки? Това е по предписание от Община Русе :)
  • 18
    6
    Бисер
    ЛВЗ си ремонтира по своя инициатива, а Пенчо Милков си назначи седем зам.кмета и един куп общинска администрация и парите свършиха.
  • 10
    5
    Русенецо,
    Добре разбираме какво четем,но те и други копаят,за да си свършат тяхната работа,и после след тях е погром.Продължавам да твърдя,че за 40 години щяхме да имаме вече прилични тротоари,ако всички копаещи възстановяваха после
  • 18
    4
    Русенец
    Четете какво пише в публикацията! Те прокарват високо волтов кабел, за техни потребности. По закон те са задължени да възстановят нарушената инфраструктура. Няма никаква добронамереност. Интересът клати феса, имаме си и поговорка. Ама нека глупавите да цъкат с език. Ако общината упражняваше ефективен контрол, по възстановяването, нямаше да сме на това дередже. А тон се дава от кмета.
  • 2
    3
    ...
    Някое тяхно шаврантийче лети по същия участък и се е оплакало що за кочина е и те сега трошат стойки в стил, лапай мурджо мръвки. Това ни остава в Русе, да лапаме подхвърлените от дерибеите мръвки когато са в настроение.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари