Lufthansa вдига цените на самолетните билети

0
Мярката ще компенсира частично екологичните такси
Мярката ще компенсира частично екологичните такси

Мярката ще компенсира частично екологичните такси

Германският национален авиопревозвач (Lufthansa) ще добави от началото на идната година допълнителна такса към цената на самолетните си билети, което ще ги оскъпи, предаде ДПА.

Авиокомпанията пребягва до новата мярка, за да компенсира частично екологичните такси, които ѝ налагат регулаторните органи на Европейския съюз.

От 1 януари 2025 г. пътниците по редица маршрути ще бъдат принудени да плащат с между 1 и 72 евро повече, за да пътуват със самолетите на "Луфтханза", предава БТА.

Превозвачът ще начислява таксата върху стойността на билетите за своите полети от и до 27-те държави от Европейския съюз, както и от и до Швейцария, Великобритания и Норвегия.

Мярката ще важи и за полетите с дъщерните авиокомпании на "Луфтханза" - Австрийските авиолинии (Austrian Airlines), "Брасълс еърлайнс" (Brussels Airlines), "Юроуингс" (Eurowings), "Суис еърлайнс" (Swiss Air Lines) и "Луфтханза ситилайн" (Lufthansa Cityline).

Най-новото подразделение на германския национален авиопревозвач - авиокомпанията "Сити еърлайнс" (City Airlines), пък ще осъществи първия си полет утре. Планирано е той да бъде по маршрута Мюнхен - Бирмингам.

Профсъюзите, които защитават интересите на пилотите и на кабинните екипажи, обявиха днес, че не се постигнали споразумения с новата авиокомпания за условията на труд, които тя ще прилага. Това означава, че не е ясно дали ще се осъществи планираното прехвърляне на служители от "Луфтханза ситилайн" в "Сити еърлайнс", посочва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Petya
    ПрИбягва. Научете се на правопис, младежите
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари