Лозари и винопроизводители от Поморие излязоха на протест

3
Имат готовност да блокират пътя Поморие - Слънчев бряг
Имат готовност да блокират пътя Поморие - Слънчев бряг

Имат готовност да блокират пътя Поморие - Слънчев бряг

Протест на лозари и винопроизводители в Поморие.

Лозари и винопроизводители от град Поморие излязоха на протест рано тази сутрин, изразявайки недоволството си срещу новата наредба на Министерството на финансите. Въпреки че първоначалната им акция бе мирна, протестиращите се заканиха да блокират пътя към курортния комплекс "Слънчев бряг", ако не бъдат чути техните искания.

Основният проблем, който събра на протеста производителите, е наредбата, която ги задължава предварително да декларират количествата събрано грозде. Според новите изисквания, лозарите трябва да претеглят гроздето директно в лозовите масиви, а след това още веднъж в данъчните складове на предприятията за преработка. В случай на несъответствие в теглото между двата измервания, Националната агенция за приходите (НАП) започва проверка, като предприятието може да бъде затворено за четири часа.

„Това е абсурдно изискване“, коментира представител на лозаро-винарската камара в Поморие. „В лозовите масиви няма кантари, а дори и да имаше, процесът по претегляне на гроздето там би бил неефективен и непрактичен. Всичко това само ще забави процеса на преработка и ще увеличи разходите на производителите.“

Според протестиращите, наредбата не отчита реалните условия на работа в лозаро-винарския сектор и представлява ненужно административно натоварване. Те настояват за преразглеждане на наредбата и адаптиране на изискванията към реалните възможности на производителите. Протестът беше подкрепен от редица други организации и браншови сдружения, които също изразиха своето несъгласие с новите регулации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Даскале ,
    абсолютно си прав.На това му се вика Съсипване на Нашето, работещо на ниво Българско производство . Продажници.
  • 2
    2
    daskal
    Поморийската изба е сред най-добре работещите. Успя да запази и славата си, и качеството на питиетата си. Защо у нас негодниците искат да убият всичко свястно, всичко работещо?!
  • 2
    1
    Чудят се какво да измислят
    НАП искат невъзможни неща. Когато гроздът се тегли в лозето , се държи на слънцето и като всеки плод , от многото пипане и тръскане в щайги ще се похаби. Някой канцеларски чиновник спъва от простотия или по указания родното производство.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари