Локомотивният завод в Русе отваря врати за посетители на 6 септември

5
За гостите са подготвени много забавления
За гостите са подготвени много забавления Снимка: Facebook / Express Service

За гостите са подготвени много забавления

Локомотивният завод в Русе „Express Service“ отново кани всички любители на железопътния транспорт на специален Ден на отворените врати. Събитието ще се проведе на 6 септември (петък) след 10:00 часа, като обещава да предложи разнообразни атракции и интересни преживявания както за малките, така и за големите посетители.

Събитието е идеална възможност за всички, които искат да научат повече за локомотивите, да видят отблизо процесите на производство и ремонт, както и да се насладят на уникални демонстрации и забавления.

Какво ще предложи Денят на отворените врати?

На територията на завода ще бъдат представени акумулаторни локомотиви, произведени за клиенти във Франция и Англия, които ще бъдат изпробвани на място от гостите, а децата ще имат възможността да управляват локомотивите с дистанционно управление. Един от акцентите в програмата ще бъде локомотивът Siemens Smartron 80-055, който ще бъде на разположение на посетителите за разглеждане и дори за кратко пътуване по вътрешните заводски коловози.

Но най-голямото предизвикателство за феновете на железопътния транспорт ще бъде изпитването на теглителното усилие на популярния модел ES3000. Гостите ще имат уникалната възможност да видят на живо как локомотивът се справя с регенеративната спирачка на Smartron и да се убедят в неговата мощ и ефективност.

Освен това, за любознателните посетители ще има обиколка на производствените цехове, където ще могат да наблюдават процесите на производство и модернизация на локомотиви. Ще бъде показано как заводът произвежда локомотиви по поръчка за Министерството на транспорта и информационните технологии и съобщенията на България в рамките на Плана за възстановяване.

Уникално музикално парти „Танци под звездите“

Тази година Денят на отворените врати в Локомотивния завод ще предложи и нещо наистина специално – първото по рода си музикално парти „Танци под звездите“, което ще се проведе директно в завода. Водещ на партито ще бъде машинист-DJ, който ще пуска музика, използвайки железопътна техника и съоръжения на завода като част от шоуто. Гостите ще имат възможността да танцуват под звездите в уникална индустриална атмосфера.

Локомотивният завод в Русе – център на иновации и забавления

Локомотивният завод в Русе „Express Service“ се утвърди като водещ производител и модернизатор на локомотиви в България, а Денят на отворените врати е чудесен начин да представи своята работа пред широката публика. Събитието предлага уникална комбинация от технически демонстрации, забавления и културни изживявания, които ще направят този ден незабравим за всеки, който посети завода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Атанас Атанасов - Гнома
    До 2 Извинявайте ама аз от влакове и железници не разбирам,аз съм стар БКП милиционер и разбирам само от доносничество,затова и съм съпредседател на Доносническа България заедно с ДеБел Ристю мазното кафенце
  • 3
    2
    Спонсор
    ГНОМА НЯМА ЛИ ДА Е ЕКСКУРЗОВОД? НАЛИ Е ЕКСПЕРТ?
  • 4
    1
    възмутен
    Не знам какво отварят, но вчера оставиха цял квартал без ток, тротоарите, където копаят, са кочина и отрязоха много дървета. Кочината е пълна и около детската ясла. Фирма ДАР80 да оправят всички тротоари.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари