Локомотив на влак се запали на гарата в Копривщица

0
Нов инцидент в БДЖ създаде напрежение сред пътниците в бързия влак София - Бургас
Нов инцидент в БДЖ създаде напрежение сред пътниците в бързия влак София - Бургас Снимка: Bulgaria On Air / архив

Нов инцидент в БДЖ създаде напрежение сред пътниците в бързия влак София - Бургас

Инцидент с локомотива на бързия влак СофияБургас създаде напрежение сред пътниците, които вече близо час изчакват на гарата в Копривщица. Влакът тръгна следобед от столицата, но проблем с локомотива принуди аварийно спиране на една от малките гари по трасето.

Пътници на място съобщават, че от локомотива се вижда дим, което веднага предизвика намеса от страна на службите. На място е пристигнала пожарна, за да осигури безопасност и да предотврати евентуално разрастване на инцидента. Според информацията, предоставена от пътниците, огънят е овладян, но ситуацията остава напрегната, тъй като няма яснота кога ще бъде подновено пътуването.

По информация на bTV композицията на влака е оборудвана с нови вагони, внесени от Германия в началото на лятото, които предизвикаха положителни отзиви сред пътуващите. За съжаление, повредата се оказва в локомотива, който не е част от новата партида машини и очевидно има технически проблеми. Въпреки че вагоните са в изправност, локомотивът остава неизправен и блокира движението на влака.

Пътниците са получили информация, че се очаква нов локомотив, който да изтегли композицията към крайната дестинация. Въпреки това, към момента няма конкретни данни нито кога ще пристигне той, нито откъде ще бъде осигурен. Това създава допълнително напрежение сред пътниците, които са принудени да чакат в неяснота.

Този инцидент отново повдига въпроса за надеждността на железопътния транспорт в България и нуждата от по-сериозна модернизация на цялата инфраструктура. Новите вагони, внесени от Германия, са крачка в правилната посока, но проблемите с локомотивите остават пречка за осигуряването на качествен и безопасен транспорт за пътниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари