Локализираха пожара в Сакар планина

2
Все още остава едно огнище в посока село Студена
Все още остава едно огнище в посока село Студена Снимка: БТА

Тежко остава състоянието на 19-годишния доброволец, пострадал при пожарите в Сакар

Пожарът в Сакар, който заплашваше Свиленградско, вече е локализиран на всички фронтове и е под контрола на пожарната служба. Все още остава едно огнище в посока село Студена, което продължава да бъде обект на интензивни усилия за локализация. Всички 17 екипа на пожарната са на място и следят ситуацията, готови да реагират при нужда. Тежката техника също остава в готовност.

Сред доброволците, включили се в борбата с огъня, е 19-годишен младеж, който е пострадал тежко, получавайки 75% изгаряния. В момента той се намира в клиниката в Пловдив, където състоянието му остава критично. Младият доброволец, с неговата всеотдайност и смелост, стана символ на борбата срещу огнената стихия.

Днес в общината се провежда заседание, на което ще бъде разгледано предложение за отпускане на 20 000 лева за пострадалите фермери. Сумата ще бъде използвана за закупуване на фураж за животните, тъй като пасищата в района са напълно унищожени от пожара.

Частично бедствено положение в Стара Загора

Обявено е частично бедствено положение и в Стара Загора, където пожар бушува край вилната зона на града. Огънят е обхванал борова гора и вече е унищожил една необитаема постройка. Днес се очаква два хеликоптера да се включат в потушаването на пожара. Тежката техника на „Мини Марица Изток“ прокарва просеки, за да предотврати разпространението на огъня.

Сутринта се събират доброволци, които ще помогнат на огнеборците в борбата с пламъците. Инициативата на местната общност да се включи в усилията по гасене на пожара показва силната солидарност и подкрепа в момент на криза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Допълнение (понеже липсва...
    В "Пирогов".
  • 2
    1
    Защо не го транспортирате в...
    млад човек, заслужава да се направи всичко на макс.А там са доайените и учителите в лечението на изгарянията, което си е цяла наука .Въртолети са пренасяли и преди (инцидента мисля, че беше в "Лубрика") от провинцията там.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари