Лойд Остин пристигна в Киев

1
Шефът на Пентагона ще се срещне със Зеленски и министъра на отбраната Рустем Умеров
Шефът на Пентагона ще се срещне със Зеленски и министъра на отбраната Рустем Умеров Снимка: БТА

Шефът на Пентагона ще се срещне със Зеленски и министъра на отбраната Рустем Умеров

Министърът на отбраната на Съединените американски щати Лойд Остин пристигна на посещение в украинската столица Киев рано сутринта в понеделник. Ръководителят на Пентагона ще проведе срещи с президента на Украйна Володимир Зеленски и министъра на отбраната Рустем Умеров, съобщава британската медия Би Би Си.

Четвърто посещение в Украйна

Това е четвъртата визита на Остин в Украйна в качеството му на министър на отбраната от администрацията на президента Джо Байдън. Посещението се случва само две седмици преди предстоящите избори в САЩ, което го прави вероятно последно за Остин в тази роля.

Фокус върху отбранителната подкрепа

Според информация на агенция "Ройтерс", визитата ще включва задълбочено обсъждане на усилията на САЩ да подпомогнат Киев в укрепването на отбранителните му способности. Това се случва на фона на напредването на руските войски в източната част на страната.

Без нови споразумения

Не се очакват нови споразумения в отговор на исканията на украинския президент Зеленски, особено по отношение на премахването на ограниченията върху използването на доставените от САЩ оръжия за удари по цели дълбоко в Русия.

Демонстрация на приемственост

Въпреки наближаващия край на мандата на администрацията на Байдън, Остин демонстрира приемственост в подкрепата на САЩ за Украйна. В изявление пред придружаващите го репортери, министърът на отбраната заяви: "Ние ще продължим да подкрепяме Украйна в нейните усилия да защити суверенната си територия".

Очаквания за бъдещата подкрепа

Коментирайки опасенията, свързани с евентуалното избиране на Доналд Тръмп и възможна промяна в курса на подкрепа за Киев, Остин призова да не се преувеличават тези притеснения. Той изрази увереност в продължаващата двупартийна подкрепа: "Видях двупартийна подкрепа за Украйна през последните две години и половина и очаквам, че ще продължим да виждаме двупартийна подкрепа от Конгреса".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Лойд Остин
    До 3 - мисля,че за укропитеци като теб трябва да има кастрация до девето коляно за да не се размножавате. Но като за начало мога да ти напълня устата с негърски шоколад както ще направя с киевската нашмъркана маймуна 🐒 хо хо хо
  • 1
    3
    До 1
    За тебе трябва само лустрация , до девето коляно ! Ти наистина си НЕНОРМАЛЕН !
  • 1
    2
    Лойд Остин
    Да,шебек,приготвил съм ти негърски сюргюн точно както го обичаш,че малко ти остана,скоро Путин поема прехраната ти го хо хо
  • -3
    1
    Наркоман Зеленски
    Ураааа пак ще ям негърски течен шоколад директно от производителя и ще смуча черна близалка
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Симпозиум на гинеколози. На подиума се качва председателят и почва реч:
- Колеги, къде бъркаме?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари