Литва подготвя общонационален план за евакуация

0
Заплахите от кибератаки и хибридни нападения поставят сигурността на гражданите на преден план
Заплахите от кибератаки и хибридни нападения поставят сигурността на гражданите на преден план

Заплахите от кибератаки и хибридни нападения поставят сигурността на гражданите на преден план

Литва предприема стъпки за засилване на защитата на своето население. Министърът на вътрешните работи Агне Билотайте обяви, че до началото на октомври ще бъде готов план за масова евакуация на национално ниво. Докато всяка местна власт в страната разполага със свои собствени евакуационни стратегии, Билотайте подчерта, че е наложително да има координиран национален отговор в случай на извънредна ситуация.

Очевидно е, че всяка местна власт разполага с план за евакуация, но ние трябва да имаме и единен национален план, готов за действие“, заяви министърът. Тя подчерта, че заплахите от кибератаки и други хибридни действия вече не са изключение, а част от новата реалност.

Според Билотайте, сигурността на гражданите е основен приоритет заради нарастващия риск от хибридни атаки и дезинформация. Ситуацията в Украйна и въздействието на войната върху страните от региона са ясно предупреждение за това, че Литва трябва да бъде готова за всякакви възможни сценарии, включително саботажи и кибернападения.

Войната в Украйна продължава, а страните от нашия регион са изправени пред постоянни хибридни атаки. Дезинформацията и саботажите са новата ни реалност, затова гражданската защита е по-важна от всякога“, добави Билотайте.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    фена на Путин
    Литва, колко да се евакуира, щом една муха я прелита цялата по диагонал за има няма два часа. Се строят в редичка хората и за пет часа ще я напуснат. Да не влизат там братята, че ще стане голям смях.
  • 0
    6
    Ушев
    Моля не кликвайте на линковете на анално олабения бесарабски куролап на коментар 5,водят до гей порно на което Тео Ушев го ебе мъжа му Любен! Има и как Спецов опъва Кокорчо!
  • 0
    5
    Фък дъ РФ
    Истината за сектата "иZраждане" и за мършите - кЪстадин кЪсопишков и за боклук Алтънчо Изгледайте видеата: 1) https://www.youtube.com/watch?v=XBgl5jk1k0M (кЪстадин и плешивата "Златка") 2) https://www.youtube.com/watch?v=3l9lr1gGvZ8 3) https://www.youtube.com/watch?v=eKJVbP8TxmM
  • 0
    4
    Българин
    Смрадливата куросмучеща проститутка мартинчо отново ми използва ника. Не знам защо се пише българин при положение че е бесарабски циганин пепераст. Нека да му кажем нещо на ебания в гъза бесарабски хуйосмук и лайнояд: тук не е киев,да ти еба майката проста в гъза и после в устата да ти еба! Слава УСраина ще викаш на фронта,куросмукачке бесарабска. Колкото до някакво "умъртвяване с камъни" курво ебана в гъза сифилистична - ти нямаше ли да палиш руското знаме бе,хуйосмук ебан ? Нещо насра ли се бе,мишко анално разпрана ? Майка ти да еба в гъза разпран бесарабски да еба - гледай по бързо да емигрираш,че и полицията няма да те спаси,курво бесарабска!
  • -1
    3
    Българин
    "Слава РоZZии!" ще викаш в мАЦква, мършо безродна! Тук не е мАЦква!!! Да еба майка ти проста, боклук безроден! Добре че си анонимен, щото и полицията нямаше да те отдърве от умъртвяването с камъни! Аман от предателски боклуци, дето не се срамуват да се гордеят с предателство на Отечеството!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари