Лисица се засели с малките си в двора на детска градина в София

2
Случаят не е прецедент, но не притеснява управата на детската градина
Случаят не е прецедент, но не притеснява управата на детската градина Снимка: Район "Витоша"

Управата на детската градина предприема мерки за безопасност на децата и дивите животни

Лисица и нейните малки намериха временно убежище в двора на детска градина 160 в квартал "Драгалевци". Сигнал за присъствието на дивото животно беше подаден от управата на детската градина, след което беше извършена инспекция от представители на район "Витоша". След огледа мястото, избрано от лисицата, беше заградено с цел гарантиране на безопасността както на децата, така и на дивите животни.

Когато пораснат достатъчно, за да проходят сами, лисиците ще се насочат към естествения си дом. Дотогава от управата на детската градина ни увериха, че ще спазват инструкциите на експертите, за да не свикне лисицата с условията на живот в градската среда,” обясни заместник-кметът на район "Витоша" инж. Красимир Джамбазов.

Естествен зоопарк в градска среда

Случаят не е изолиран и не предизвиква безпокойство сред управата на детската градина. Напротив, те коментират, че дворът на градината, с близостта си до планината, напомня на „естествен зоопарк“. Тази ситуация предоставя уникална възможност на децата да наблюдават природата отблизо, при условие че се спазват всички необходими мерки за безопасност.

Инструкции и мерки за безопасност

За да се предотвратят инциденти и да се осигури спокойствието на лисицата и нейните малки, управата на детската градина следва инструкциите на експертите. Мерките включват ограничаване на достъпа до заградената зона и наблюдение на поведението на дивите животни.

Предишни срещи с диви животни в столицата

Присъствието на лисици в столични райони не е новост. В началото на годината лисица беше заснета на разходка в столичния район „Слатина“. Тези инциденти показват, че дивите животни често търсят подслон в градските зони, особено когато те са в близост до природни резервати и паркове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари