Лин Ю-Тин стана олимпийска шампионка по бокс

1

Тайванката разби носа на Юлия Шеремета по време на двубоя

Тайванската боксьорка Лин Ю-Тин постигна убедителна победа и завоюва олимпийската титла в категория до 57 килограма при жените. Във финалния двубой Лин се изправи срещу 20-годишната полякиня Юлия Шеремета и спечели с категорично съдийско решение - всички съдии присъдиха резултат 30:27 в полза на Лин.

Мачът не предложи особена интрига, тъй като 28-годишната Лин демонстрира значително по-висока класа на ринга. Освен това, тя успя да нанесе сериозен удар на Шеремета, който доведе до счупен нос на полякинята и окончателно я лиши от възможността да се противопостави на тайванката.

С тази победа Лин Ю-Тин добави олимпийско злато към вече впечатляващата си колекция от отличия, която включва две световни титли и две титли от Азия. По пътя си към златния медал, тя победи и българката Светлана Каменова на четвъртфиналите.

Последните седмици около Лин Ю-Тин се изписа и изговори много, тъй като тя и алжирката Имане Хелиф, шампионка в категория до 66 килограма, бяха допуснати до участие в Олимпиадата от Международния олимпийски комитет, въпреки че през миналата година бяха дисквалифицирани от Международната боксова асоциация заради притежание на мъжки хромозоми.

В крайното класиране в категорията, освен Лин и Шеремета, на третото място се наредиха Есра Йълдъз от Турция и Нести Петешио от Филипините, докато българката Светлана Каменова остана на пето място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    ...
    Това не е Тайвандка а тайвандски травестит ! С мъжки хромозоми.
  • 9
    3
    Учуден
    Дори и бесарабските гейове не сме учудени,че тайванския шимейл взе златен медал от педериадата - гарантирано от Бабоеб Макрон!
  • 10
    2
    Хайде, хайде
    Ние може и да си дуднем, но и на двете им дреме на кура.
  • 10
    1
    Стенли
    Само джендарски истории
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари