"Левски" сложи край на бистришката прокоба

0
"Сините" триумфираха с 4:2 на стадион "Витоша"
"Сините" триумфираха с 4:2 на стадион "Витоша" Снимка: ПФК "Левски"

"Сините" триумфираха с 4:2 на стадион "Витоша"

"Левски" се завърна на победния път в Първа лига с впечатляваща победа като гост над ЦСКА 1948. "Сините" триумфираха с 4:2 на стадион "Витоша" в село Бистрица в мач от изтегления 12-и кръг на шампионата. Това е първи успех на Левски при гостуване на "червените" от повече от две години насам.

Двубоят започна равностойно, но на 16-ата минута Мустафа Сангаре откри резултата за гостите. Евертон Бала центрира в наказателното поле, където малийският нападател се извиси и с точен удар с глава не остави шанс на вратаря Петър Маринов. Само десет минути по-късно Сангаре отново се разписа, този път след асистенция на Алдаир. Бразилският защитник първо отне топката от Том Рапнуи, след което я центрира прецизно към Сангаре, който от близко разстояние удвои аванса на "сините".

Домакините успяха да върнат едно попадение преди почивката чрез своя капитан Радослав Кирилов, който се разписа с прецизен удар.

В 60-ата минута бившият футболист на ЦСКА 1948 Алекс Колев се разписа след ново подаване на Евертон Бала, връщайки преднината от два гола за Левски. Въпреки усложняващите се метеорологични условия, характеризиращи се с проливен дъжд и силен вятър, резервата Марин Петков вкара четвъртото попадение за гостите след асистенция на Алдаир.

В заключителните минути на срещата Марио Илиевски успя да намали пасива на домакините, но това не бе достатъчно, за да промени крайния резултат.

С тази победа Левски демонстрира завидна офанзивна мощ, след като в предходните три мача бе отбелязал само един гол. Отборът на старши треньора Станислав Генчев еднолично оглави класирането с 19 точки, три повече от втория Ботев (Пловдив), който е с мач по-малко. За ЦСКА 1948 това е първо поражение през сезона след серия от две победи и три равенства.

В следващия кръг "червените" гостуват на Локомотив (Пловдив), докато Левски ще се изправи срещу Славия в поредното столично дерби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Какаванин
    Само Левски!!!
  • 3
    1
    Говнояд Путин
    Скоро Светът ще сложи край на Путин, да го еба в гъза.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари