Левон Хампарцумян: Увеличението на минималната заплата е стратегическа грешка

1
Прогноза за пазара на недвижими имоти: Внимание при избора на локация
Прогноза за пазара на недвижими имоти: Внимание при избора на локация

Минималната заплата не трябва да конкурира тази на квалифицираните специалисти

Банкерът Левон Хампарцумян изрази критично мнение относно планираното увеличение на минималната работна заплата в България.

В предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS, финансовият експерт коментира решението на служебното правителство да повиши минималното възнаграждение до 1077 лева от 1 януари следващата година.

Опасения за "стратегическа грешка"

Според Хампарцумян, това увеличение може да се окаже проблематично за икономиката на страната. Той аргументира позицията си, като посочи: "Стратегическа грешка. Това означава, че всеки, дори този, който не е положил никакви усилия да се образова и да научи занаята, ще взима с 200-300 лева по-малко, отколкото човек, който 5 години е учил за лекар. Това е безумие. После ще се чудим защо младите лекари, медицински сестри и инженери си намират работа някъде другаде".

Въпроси към представителността на синдикатите

Банкерът повдигна въпроса за легитимността на синдикатите в преговорите за минималната работна заплата. "Има една по-важна цифра от минималната заплата. Колко са членовете на профсъюзите в България, от чие име преговарят те? Хубаво е да се знае каква част от хората, които работят, са членовете на профсъюза", заяви Хампарцумян.

Необходимост от комплексен подход към данъчната политика

Експертът подчерта, че само увеличаването на данъците няма да реши финансовите проблеми на държавата. "Вдигането на данъците, без затварянето на дупките в кацата, от които изтичат нашите пари, няма да дадат нужния ефект", коментира той.

Прогноза за пазара на недвижими имоти

Хампарцумян се спря и на темата за недвижимите имоти, давайки съвети към потенциалните купувачи: "Съветвам хората, които купуват жилища да обръщат внимание на организацията - има ли достатъчно място, има ли паркинг. Всички тези неща са важни. София вече има големи части с нова урбанизация, която е драматична - тесни улици с нови сгради. Цените на тези имоти няма да държат дълго време. Когато се появят по-добре урбанизирани райони, хората с възможности ще се преместят там, а качеството на живот в тези модерни лошо урбанизирани гета, ще върви на зле".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    10
    Капиталиста
    Капиталиста до комунделите с тяхната минимална заплата: Публична тайна е, че само тъпи, мързеливи комуняги, които абсолютно нищо не произвеждат реват за тази минимална заплата. Тези мързели-комунисти искат някой друг реално работещ в частния сектор да им заработва заплатите, а държавата НАСИЛСТВЕНО да му взема заработеното и да го дава на търтеите седящи на минимална заплата. Комунета, я кажете на хората, които вече явно не помнят каква мизерия бяте забъркали като бяхте на власт 96-та, 97-ма година, когато пак по същия начин самоволно си вдигахте минималната заплата - НАКРАЯ ИКОНОМИКАТА РУХНА, ПРЕДПРИЯТАТА ФАЛИРАХА И НАКРАЯ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА СТАНА 5 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ... ТЪПИ КОМУНЕТА, ИСКАТЕ ПАК СЪЩОТО ЛИ ДА СЕ ПОВТОРИ???
  • 0
    9
    до 4
    българинът не е преминал психологически през детската фаза на развитие, и очаква от работодателя да го гледа както са го гледали мама и тате, с безусловна любов...
  • 4
    8
    😜
    От данъчното правят внезапна проверка на дребен фермер, защото получили оплакване, че не плащал достатъчно на работниците си ...Човекът ги посрещнал и започнал да отговаря на въпросите: - Ми, значи тука има един Иван… Той ми работи по полето… Плащам му 400 на месец плюс храната ... - Добре, друг? - Ми бай Пешо… Него съм го взел техниката да ми оправя… Плащам му 600 на месец плюс храната ... - Още някой има ли? - Ми, има тука и един малоумен… Той бачка по 18 часа на ден и ми върши около 90% от работата... Изкарва по около 50 на месец, сам си плаща храната, ама всяка събота му купувам по бутилка ракия ... - Ахааааа ... Ей, точно с тоя малоумния искам да говоря ... – зарадвал се данъчният. - Ми, ей го на - пред тебе е....
  • 3
    7
    ***************************************************************************************************
    Иска ми се да остана насаме само за 5 минутки с това мазно арменско лайно! Даже ще са му много!
  • 10
    6
    Йхй
    Грешка е даването на трубуна на този българомразец!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари