Лесопарк „Липник“ предлага нови удобства за посетителите

3
Беседката в близост до чешмата „Бялото момиче“ беше боядисана, а около детската площадка бяха монтирани нови пейки
Беседката в близост до чешмата „Бялото момиче“ беше боядисана, а около детската площадка бяха монтирани нови пейки Снимка: Община Русе

Беседката в близост до чешмата „Бялото момиче“ беше боядисана, а около детската площадка бяха монтирани нови пейки

В Русе продължават строителните и ремонтни дейности с цел подобряване на градската инфраструктура и създаване на по-удобна среда за живеене и отдих. В последните дни бяха подменени компрометирани плочи по тротоара на улица „Чавдар войвода“. Тези дейности са част от общинската програма за обновяване на уличната мрежа и подобряване на пешеходните зони.

В същото време се извършват и строителни работи в междублоковите пространства на блоковете „Николаев“ и „В. Терешкова“ в квартал „Здравец“. Работниците подготвят терена за полагане на нова настилка по алеите и подходите, което ще улесни движението и ще подобри визията на района.

Лесопарк „Липник“, любимо място за отдих на жителите на Русе, също беше обновен. Беседката в близост до чешмата „Бялото момиче“ беше боядисана, а около детската площадка бяха монтирани нови пейки.

В допълнение към тези дейности, бяха извършени текущи ремонти на материалната база в няколко детски градини. В детска градина „Здравец“ и детска градина „Райна Княгиня“ в село Сандрово беше подменена старата дограма, а в детска градина „Чучулига“ бяха извършени ремонти на покрива. Тези подобрения ще осигурят по-добри условия за децата и персонала.

Община Русе беше одобрена за пет проектни предложения по Етап II на програма „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“ към Националния план за възстановяване и устойчивост, компонент „Нисковъглеродна икономика“. Получили положителна оценка за финансиране са всичките пет кандидати, за които Община Русе подготви проектни предложения. Финансов ресурс за обновяване на жилищния сграден фонд ще получат блоковете „Космос“, „Марек“, „Найден Киров“, блок на улица „Д-р Мустаков“ 5, и блок „Изгрев“.

Тези проекти са насочени към намаляване на енергийното потребление и повишаване на енергийната ефективност на сградите, което ще доведе до значителни икономии на енергия и намаляване на въглеродните емисии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    русенец
    Пенчо, а с последствията от водния мензис смяташ ли да се оправяш? Или талибаните от ВиК са свещени крави?!
  • 4
    4
    Гражданин
    Така е ,когато ни управлява кмет-смешник и соросоид.Град Русе. .тъне в мръсотия,всички контейнери са с повредени и липсващи капаци.Мирише като на сметище,а лицето Милков си прави пиари с боядисани пейки
  • 12
    3
    Никой
    Тоалетни кога?Защо затвориха съществуващите до гребната база?Имаше и чешма беше нормално и се ползваше!Сега са оставени да се рушат! Химически няма!Тези които ходят за риба и ви плащат по 3 лв за въдица къде да ходят?В гората че е много хигиенично и Европейско ли? Като си заведете децата на пикник на какво ги учите?Най -сме добри да рушим старото вместо да го поддържаме...а да построим ново не умеем! Лесопарка е разруха вече....
  • 29
    2
    СмЕх
    Какви са тези смешки - подменени тротоарни пространства на 2 места от по 40 кв.м ( случайно живея на тази улица), боядисана беседка в Лесопарка и т.н. И 4-5 блока "ще обновят сградния си фонд"...Все едно се отчита някоя доброволческа организация, не общинска администрация на 5- я по големина град в Бългапия...
  • 27
    1
    Не харчете излишно
    боядисали беседката на Текето.Голяма работа за левчета. А в пешеходните зони са ни достатъчни тротинетките за разнообразие и адреналин .Не си играйте игрички с този прокурор, защото сте обвързани с фирмата пласьор на тОртинетки.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари