Леко понижение на цените на петрола

1
Основна причина за това са подновените очаквания за постигане на споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа
Основна причина за това са подновените очаквания за постигане на споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа

Основна причина за това са подновените очаквания за постигане на споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа

Цените на петрола леко се понижиха по време на азиатската търговия, съобщава "Ройтерс". Според агенцията, основна причина за това са подновените очаквания за постигане на споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа. Същевременно, инвеститорите оценяват и възможността за прекъсвания на доставките от САЩ, породени от тропическата буря Берил.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижиха с 12 цента, или 0,1 процента, достигайки цена от 86,42 долара за барел. Американският лек суров петрол също отбеляза спад, като цената му достигна 82,88 долара за барел, което представлява понижение от 28 цента, или 0,3 процента.

Преговорите за прекратяване на огъня в Газа

Преговорите по плана на САЩ за прекратяване на огъня в Газа, насочени към прекратяване на деветмесечната война, са в ход и се провеждат с посредничеството на Катар и Египет. Това развитие предизвика положителни очаквания сред инвеститорите за стабилизация в региона, което допринесе за понижаване на петролните котировки.

Влиянието на тропическата буря Берил

Междувременно, тропическата буря Берил продължава да създава напрежение на петролните пазари. В неделя пристанищата на Корпус Кристи, Хюстън, Галвестън, Фрийпорт и Тексас Сити в САЩ затвориха, за да се подготвят за бурята, която се очаква да прерасне в ураган от категория 2. Очаква се тя да достигне крайбрежието на Тексас между Галвестън и Корпус Кристи по-късно днес. Затварянето на пристанищата може да доведе до временно спиране на износа на суров и втечнен природен газ, както и на доставките на петрол до рафинериите и моторното гориво от тези заводи.

Седмичен анализ и геополитически влияния

През изминалата седмица цената на американския сорт се покачи с 2,1 процента, след като данни от Управлението за енергийна информация показаха значително намаляване на запасите от суров петрол и рафинирани продукти през седмицата, приключила на 28 юни. Това покачване бе последвано от настоящото понижение на цените.

Инвеститорите също така следят внимателно изборите в Обединеното кралство, Франция и Иран, за да оценят възможното им въздействие върху геополитическата обстановка и съответно върху петролните пазари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Нормална последица
    намалението на цените е нормална последица след като се отървахме от зависимостта на Путлеристан. нашите русофилистици сегя си ядят онази работа от яд, че техния "велик диктатор" недорасляк вече не може да плаши никого, че идва студ и скъпотия
  • 1
    1
    Bonkerz
    Плашиха ни че бензина щял да стане 4 лв., а то оттогава май има намаление.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари