Лекарска грешка: Пациент умира след отстраняване на погрешен орган

0
Хирург отстранява черен дроб вместо далака
Хирург отстранява черен дроб вместо далака Снимка: Архив

Хирург отстранява черен дроб вместо далака

В Дестин, Флорида, трагичен медицински инцидент разтърси местната общност и предизвика сериозно обществено безпокойство. 70-годишният Уилям „Бил“ Брайън от Алабама почина по време на операция, след като хирургът по погрешка отстранил черния му дроб вместо далака. Случаят поставя под съмнение ефективността на протоколите за безопасност и надзора върху медицинските специалисти.

На 21 август 2024 г., Брайън и съпругата му Бевърли били на почивка в Дестин, когато мъжът започнал да изпитва болки в лявата страна на тялото си. След консултация с медицински специалисти, двойката потърсила помощ в болница Ascension Sacred Heart Emerald Coast. Лекарят д-р Томас Шакновски препоръчал спешна операция за отстраняване на далака.

За съжаление, по време на процедурата, д-р Шакновски допуснал фатална грешка. Вместо да премахне далака, хирургът извадил черния дроб на пациента, което довело до масивна кръвозагуба и смъртта на Брайън. Според адвоката на семейството Джо Зарзаур, инцидентът представлява един от най-фрапантните случаи на медицинска небрежност, с които той някога се е сблъсквал.

Бевърли Брайън, която е медицинска сестра, разказва, че е настоявала да се върнат в Алабама за лечение, но д-р Шакновски ги убедил, че това би било прекалено рисковано. „Съпругът ми почина безпомощен на операционната маса заради д-р Шакновски“, споделя тя. Семейството планира да заведе граждански иск срещу хирурга и болницата.

Инцидентът привлича внимание и към предишни случаи, в които д-р Шакновски е бил замесен. През 2023 г. той бе обвинен в погрешно отстраняване на част от панкреаса на пациент вместо надбъбречната жлеза. В момента се провежда разследване от офиса на шерифа на окръг Уолтън, което ще установи дали има основания за криминални обвинения.

Тази трагедия подчертава изключителната важност на строгото спазване на протоколите за безопасност в операционните зали и нуждата от усилен надзор над медицинските специалисти, особено тези с предишни инциденти. Възможно е този случай да доведе до значителни промени в стандартите за безопасност и практики в медицинската област, с цел предотвратяване на подобни трагедии в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Аз
    Ама там били много зле. Ужас.Нашите са къде, къде на ниво.
  • 5
    3
    даскал
    Българи не ходете при лекари завършили в евроатлантика-флорида и харвард, само при такива завършили в БЪЛГАРИЯ
  • 10
    2
    Фйкдке
    Това всеки трябва да го знае, учи се в училище по биология. Далака е отляво, перния дроб отдясно. Бах ти олигофрените.
  • 13
    1
    Бах ма'а му!
    После ... как да отидеш на лекар, като знаеш какви некадърници са?!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари