Леброн Джеймс ще бъде знаменосец на САЩ в Париж

0
Това е невероятна чест за мен, сподели играчът на Лос Анджелис Лейкърс
Това е невероятна чест за мен, сподели играчът на Лос Анджелис Лейкърс Снимка: USA Basketball / Facebook

Това е невероятна чест за мен, сподели играчът на Лос Анджелис Лейкърс

Лос Анджелис Лейкърс иконата Леброн Джеймс получи престижната чест да носи американския флаг на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж.

На 26 юли, петък, ще бъде даден старт на най-големия спортен форум на планетата, и Леброн Джеймс ще бъде сред водещите фигури на церемонията, носейки флага на Съединените щати. Това е изключително постижение за звездата на Лос Анджелис Лейкърс, който става едва третият баскетболист в историята на САЩ, получил тази чест, и първият мъж, който ще носи знамето.

Историческо постижение

Досега само две жени баскетболисти са били знаменосци на САЩ на Олимпийските игри - Даун Стейли в Атина и Сю Бърд в Токио. Джеймс, който е изключително уважаван както на игрището, така и извън него, беше избран за знаменосец чрез гласуване от останалите американски спортисти.

Изявление на Леброн Джеймс

В своето изявление, Леброн Джеймс изрази дълбоката си благодарност и вълнение от възложената му чест:

„Това е невероятна чест за мен да представям САЩ на глобалната сцена, особено в такъв момент, който може да обедини целия свят. За мен като дете от Акрън тази отговорност, която ми се поверява, означава всичко. Не само за моето семейство, но за всички деца от Акрън, за моите съотборници, за олимпийския ни тим, както и за стремежите на толкова много хора по целия свят. Спортът има силата да обединява и аз съм горд, че съм част от този важен момент."

В момента се очаква да бъде обявено и коя ще бъде жената знаменосец на американския отбор, което ще завърши процеса на подготовка за церемонията по откриването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари