КЗП затвори опасен детски клуб в Габрово

0
Проверка разкри множество нарушения, застрашаващи здравето на малките посетители
Проверка разкри множество нарушения, застрашаващи здравето на малките посетители Снимка: Асен Игнатов / Архив

Проверка разкри множество нарушения, застрашаващи здравето на малките посетители

Комисията за защита на потребителите (КЗП) предприе бързи действия за осигуряване безопасността на децата в град Габрово, като временно затвори детски парти клуб "Скай". Заведението, разположено на булевард "Могильов" 47 в местен търговски център, е преустановило дейността си след сериозни нарушения, открити при проверка на съоръженията за игра.

Инспекторите от КЗП са установили редица проблеми, застрашаващи здравето и сигурността на малките посетители. В игралната зона, предназначена за деца до 12-годишна възраст, са открити потенциално опасни елементи като оголени метални части и липсващи предпазители на болтове. Тези недостатъци създават риск от наранявания по време на игра.

Освен структурните проблеми, проверката е разкрила и липса на задължителна информация. В обекта не са поставени необходимите указателни табели, които да информират за максималния брой деца, позволени възрастови групи и ограничения за височината на ползвателите - изисквания, изрично посочени от производителя на съоръженията.

Допълнителни нередности включват изтекъл сертификат за контрол и отсъствие на документация за редовна поддръжка, периодични проверки и годишен контрол на съоръженията. Липсва и документ за въвеждане в експлоатация на детската площадка, което поставя под въпрос легалността на цялото ѝ функциониране.

Предвид сериозността на констатираните нарушения, КЗП е взела решение за временно преустановяване на дейността на клуба. Мярката ще остане в сила до извършването на цялостна проверка, контрол и оценка на съоръженията, гарантиращи пълната безопасност на децата.

КЗП отправя апел към родителите за повишено внимание при избора на места за игра на техните деца. Институцията насърчава гражданите да се информират подробно за състоянието на съоръженията и да подават сигнали при забелязани нередности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари