Кузман Илиев: 30% инфлация за две години - хората започват да изнемогват!

5
Средната класа е много силно ударена от инфлацията, алармира икономистът
Средната класа е много силно ударена от инфлацията, алармира икономистът

Средната класа е много силно ударена от инфлацията, алармира икономистът

Инфлацията, достигнала 30 процента през последните две години, нанася сериозни удари по средната класа в България. "Хората започват да изнемогват, има ликвиден проблем", посочи политическият и икономически анализатор Кузман Илиев в ефира на предаването „Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria. Според него икономическата и политическата криза в страната водят до сериозни финансови проблеми за гражданите, а най-бедните държави в Европейския съюз, включително България, са най-потърпевши.

Илиев подчерта, че повишаването на заплатите за последните две години не е достатъчно, за да компенсира инфлационния натиск. „Не са много такива хора, на които с 30-40 процента да е скочила заплатата им за две години. Тук-таме има такива случаи, но средната класа е силно ударена“, заяви анализаторът.

Той изрази тревога относно ликвидния проблем, който засяга и бързите кредити в страната. Според него трудните времена предстоят, а инфлацията не е укротена. „Не произвеждаме, не търсим, Европа също е в криза. Хората са се уплашили, тъй като не им стигат парите. Най-бедните държави ще бъдат най-потърпевши, а ние сме от най-бедните държави в ЕС“, добави той.

Ситуацията е още по-притеснителна за бизнеса, който е несигурен в каква посока ще тръгне икономиката. „Когато не се знае кой кара влака, бизнесът се чуди сега какво предстои - ще се вдигат ли данъците, какво се случва с кредитите в страната и пр. Хората нямат кеш пари, няма как да връзват двата края, което е изключително притеснително“, коментира Илиев.

Тези проблеми са особено осезаеми в контекста на общата икономическа несигурност в Европа, която също се намира в криза. Според експерта, липсата на яснота относно бъдещето на икономическата политика, както и неспособността на страната да произвежда и да генерира достатъчно търсене, влошават положението на българската икономика.

Тази икономическа нестабилност се отразява най-силно върху най-уязвимите групи в обществото, като тяхното положение се влошава все повече с нарастването на инфлацията и липсата на достатъчно финансови ресурси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    24
    Запознат бесарабски гей
    Единствено успя да докажеш, укропитеците са прости и тъпи същества, опитващите се да изопачат истината. Кога по време на Соца, българите НЕ са ходили да почиват на хотел и то по две седмици бе главоч ... Обща баня и тоалетна е имало в кенефа,в който са те отгледали на диета от лайна и пикня Това укропитеците и феновете на просташка УСрайна много обичате да лъжете и да мажете!
  • -4
    23
    Запознат
    Единствено успя да докажеш, русофилистиците са прости и тъпи същества, опитващите се да изопачат истината. Кога по време на Соца, българите са ходили да почиват на хотел и то по две седмици бе главоч ... Ходеха по почивни станции с "карта" от предприятието, където баните бяха общи с "топла" вода от слънчев бойлер ... Това русофилите и феновете на просташка пРоссия много обичате да лъжете и да мажете!
  • 1
    22
    До 21
    Тебе май са те опъвали в общата тоалетна,че така си се изнервил хахахаха Иначе имаше бунгала,имаше и хотели,а храната беше чудесна.Това че теб са те ползвали като гъз в общата тоалетна и са те хранили с лайна си е лично твой проблем
  • 0
    21
    До хахото
    Абе малко трудно ще е да сте си натаманявали отпуските, да съвпадат твоята и на жена ти два пъти в годината. И на море се спеше в бунгала, без баня и тоалетна. Ако ти се допикае, ставаш и отиваш до общата тоалетна, обикновено по 3 отделения за мъже и три за жени, ламаринена конструкция с обща "банята" на открито. Сега не може да накараш някой да живее при такива условия, но ти вярвам тогава да си бил "по богат" За храната да говоря ли?!
  • 0
    20
    Учуден до 10
    Не съм учуден,че бесарабският третополов травестит отново пише с моя никнейм.Тъпият ДоБитък естествено е пропуснал да спомене,че Дания и Швеция и Чехия и Унгария не използват евро,а май нямат и намерение.Великобритания преди БРЕКЗИТ също никога не е имала намерение да приеме евро,въпреки че беше част от ЕС.Бесарабският куролап да не споменава Румен Гечев,че след него дойде Ибан Лостов,който с криминалната си приватизация унищожи икономиката на България.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...