Кунчо Кунчев: Външният басейн на плувния комплекс е готов

3
Кулата за скокове ще се запази само като архитектурен елемент за красота и няма да се ползва
Кулата за скокове ще се запази само като архитектурен елемент за красота и няма да се ползва Видео: Русе Медиа

Кулата за скокове ще се запази само като архитектурен елемент за красота и няма да се ползва

"Външният басейн на бъдещия плувен комплекс в Русе е готов и остава само да се нанесе финалното покритие на дъното."

Това съобщи управителят на „Общински пазариКунчо Кунчев, предаде Русе Медиа.

Кулата за скокове ще се запази само като архитектурен елемент за красота и няма да се ползва. Готови са също съблекалните, душовете, детският басейн и заведението, на които се слага топлоизолацията и са почти на финален етап.

Покритият басейн като по-сложна конструкция изисква повече строителна работа. Там в момента вече е почти на най-високата си кота и следва да се почне да се изгражда покривната конструкция. Оттам насетне ще започнат да се правят вътрешните настилки, стени и т.н. Целият обект е в етап почти до Акт 14“, обясни още Кунчо Кунчев.

Той коментира, че забавянето е било заради проблеми със стария наемател, което е забавило влизането на строителната техника. Това вече е разрешено и се работи всеки ден. „Строежът върви, има нов линеен график, в който забавянето е отразено. С Фонда за градско развитие също това е договорено. Надявам , че до края на тази година трябва вече басейнът да изглежда така, както ще се ползва“, каза още управителят на „Общински пазари“.

Проблемът със свлачищните процеси при старите басейни е отстранен. „Предишните корита на басейните наистина бяха напукани, но тук още в проектирането беше заложено да се набият бетонни пилоти в брега и те са по цялото продължение на обектите – и открития, и закрития басейн, така че няма вече никакъв шанс да има такива проблеми“, обясни Кунчев.

Предстои да се изградят топлофикационните и водопроводните връзки, като това ще върви едновременно с финализирането на строителните работи по басейна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    Трениращите скокове
    във вода да си носят персонална стълба на тренировките !
  • 9
    6
    ...
    Какво се оправдавате със старите наематели?! Там нещата приключиха още миналата година. Сами си поставихте срок, който сега не можете да спазите.
  • 9
    5
    питай кмета
    Обещаната от кмета до юни месец,скейт площадка ,кога ше бъде готова?
  • 4
    4
    Farting Bull 🦬💥
    „Строежът върви, има нов линеен график, в който забавянето е отразено. С Фонда за градско развитие също това е договорено. Надявам , че до края на тази година трябва вече басейнът да изглежда така, както ще се ползва“, каза още управителят на „Общински пазари“. Аз пък мисля че догодина ще започне основен ремонт.
  • 15
    3
    Спомени
    По времето на соца до остров Матей на Дунава имаше душове, съблекални (безплатни), бира-скара, конкурси за мис и мистър. На брега на Русе имаше в реката "плаващ" басейн Лебеда. До остров Лиляка, след хижа Приста, пътуваше корабче, което превозваше плажуващи на това чисто и спокойно място. В парка на младежта имаше три басейна, за големи, за юноши и за дечица.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари