Куклен театър - Русе открива новия сезон на 11 септември

1
Първото представление ще бъде „Маша и Мечока“
Първото представление ще бъде „Маша и Мечока“ Снимка: Куклен театър - Русе

Първото представление ще бъде „Маша и Мечока“

Кукленият театър в град Русе открива новия театрален сезон 2024/2025 с разнообразие от спектакли, насочени към различни възрастови групи. Откриването на сезона ще бъде на 11 септември от 18:00 часа с премиерата на най-новия спектакъл „Маша и Мечока“. Постановката, която е предназначена за деца над 3 години, обещава да привлече малките зрители и техните семейства със своята забавна и поучителна история.

Само ден по-късно, на 12 септември от 19:00 часа, зрителите ще имат възможността да се насладят на постановката „Момче и вятър“. Това представление е специално създадено за по-широка публика, включително възрастни и семейства с деца над 5 години. По този начин, Кукленият театър в Русе открива сезона с две разнообразни постановки, които отговарят на интересите както на най-малките, така и на възрастните.

През целия нов театрален сезон, който ще продължи до лятото на 2025 година, публиката ще може да посещава редовни представления. Спектаклите за деца ще се играят всяка сряда от 18:00 часа и в неделя от 11:00 и 12:30 часа. Тази програма е създадена, за да отговори на нуждите на родителите, които предпочитат делничните дни за културни събития, както и на тези, които предпочитат уикенд забавления.

Но театърът не е забравил и по-големите си почитатели. Всеки четвъртък от 19:00 часа ще се играят авангардни куклени постановки за възрастни и тийнейджъри. Тези спектакли предлагат по-сложни и вдъхновяващи театрални истории, които ще привлекат ценителите на качественото изкуство.

Особен акцент в програмата на септември е гостуването на Държавен куклен театър - Търговище. Театърът ще представи спектакъла „Ново животно в гората“, който е подходящ за деца над 2 години. Представлението ще бъде играно на 29 септември, неделя, от 11:00 и 12:30 часа, предоставяйки на най-малките зрители възможността да се насладят на една вълнуваща и забавна история.

За допълнителна информация относно предстоящите представления и програми, желаещите могат да посетят официалния сайт на Кукления театър - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари