Куче спаси ранения си стопанин в САЩ

0
Четириногият спасител стана герой във Вашингтон
Четириногият спасител стана герой във Вашингтон

Четириногият спасител стана герой във Вашингтон

Истинска драма се разигра в планински район на щата Вашингтон, САЩ. Благодарение на своята преданост и находчивост, едно куче успя да привлече вниманието на полицай и да го отведе до тежко ранения си възрастен стопанин, спасявайки живота му.

Необичайна среща на пътя

Заместник-шерифът Райт от окръг Стивънс извършвал рутинно патрулиране в отдалечен планински район, когато забелязал нещо необичайно - куче, седнало в средата на пътя. Въпреки че наоколо нямало видими жилища, полицаят се опитал да помогне на животното.

"Райт се опита да вкара кучето в превозното средство, но то се съпротиви", се казва в официалния доклад на окръжния шериф.

Интуицията на полицая

Опитният полицай усетил, че нещо не е наред. След като огледал района и не открил нищо подозрително, той направил втори опит да изведе кучето от пътя. Вместо да се подчини, животното хукнало по малък черен път, който дори не бил отбелязан на картата.

Спасителна мисия

Воден от своята интуиция и от необичайното поведение на кучето, заместник-шериф Райт решил да го последва. Пътят ги отвел до къща, в близост до която полицаят открил 84-годишен мъж, лежащ на земята с тежко наранен крак.

Вярната Гита

По-късно станало ясно, че героичното куче се казва Гита, а раненият мъж е нейният собственик. Благодарение на бързата намеса на полицая и лоялността на Гита, на пенсионера била оказана навременна медицинска помощ.

Животоспасяваща намеса

Ситуацията се оказала още по-критична, тъй като възрастният мъж страдал от заболявания, изискващи постоянен прием на медикаменти. Без намесата на Гита и полицая, последствията можели да бъдат фатални.

Признание за четириногия герой

Шерифската служба на окръг Стивънс изрази своята благодарност към Гита в официално изявление: "Благодарим на Гита, че спаси живота му. Всеотдайността и героизмът на нашите космати приятели никога няма да спрат да учудват".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари